Реклама

Facebook продовжує шалено зростати в Україні

Facebook уже кілька років як можна назвати головною соціальною мережею для українців, але він продовжує зростати високими темпами. Це, а також інші цікаві цифри в дослідженні компанії PlusOne.
Čytaty latynkoju
Facebook продовжує шалено зростати в Україні
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Facebook продовжує шалено зростати в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Facebook уже кілька років як можна назвати головною соціальною мережею для українців, але він продовжує зростати високими темпами. Це, а також інші цікаві цифри в дослідженні компанії PlusOne.

Скільки українців вже користуються Facebook?

13 мільйонів. А п’ять років тому було трохи більше 3-х мільйонів користувачів. Лише за останній квартал минулого року українців у Facebook побільшало на мільйон – ми треті в світі за показником зростання, поступаємось лише Індії та Філіпінам.

Вражає, але ж ця музика не триватиме вічно

Навіть така велика цифра – це лише трохи більше половини українських користувачів інтернету (таких нарахували 21,4 мільйони). Проникнення Facebook серед населення України складає майже 31%, що близько до Німеччини та Польщі, але до Франції з їхніми більш ніж 60% ще далеко.

А може то все порожні акаунти!

Звісно, якась частка таких акаунтів є, але активність українського користувача майже не відрізняється від середньосвітової: лайкають та діляться постами так само, але дещо менше коментують – два коментаря на українського користувача при середньосвітовому показнику в чотири.

Відсоток людей, які хоч раз на на місяць заходили на Facebook, коливається в районі 60%, що також показує високий рівень активності користувачів в нашій країні. Для Instagram цей процент складає близько 30%.

Загальна інформація, PlusOne

Окей, а як себе почувають інші соціальні мережі?

Потроху зростає Instagram, який теж належить Facebook. Але ми знаємо, що саме ви хочете почути. Російські соціальні мережі “ВКонтакте” і “Одноклассники” так і не оговталися після блокування. Заборона обвалила їхню відвідуваність вполовину, і навіть після того як більше людей дізналося про VPN та подібні сервіси, частка цих соціальних мереж продовжує повільно знижуватися – наприклад, середньоденна частка аудиторії “ВКонтакте” з майже 60% до блокування знизилася до менше, ніж 20%.

Інші соціальні мережі, PlusOne

Опосередковано цю статистику підтверджують і пошукові запити – зацікавленість українців у цих соціальних мережах впала до кількох відсотків, а от Instagram навпаки показує поступове зростання. Facebook теж шукають більше, ніж заблоковані соціальні мережі.

Хто користується Facebook?

В демографії жодних сюрпризів. Більше всіх на Facebook міленіалів та покоління Z – аудиторій віком 18-24 та 25-35. Жінок у всіх вікових категоріях дещо більше за чоловіків. Серед молодого покоління також і найбільше адміністраторів сторінок – починайте свої жарти про урок алгебри.

Смартфони на першому місці

Україна також не відстає від світового тренду в питанні платформ – зі смартфонів Facebook користується переважна більшість користувачів усіх вікових груп. Ба більше, 8,8 мільйонів людей з 13-ти заходить на Facebook виключно за допомогою мобільного, і лише 3 мільйони користуються також і десктопом. 1,2 мільйони не користуються Facebook на смартфоні взагалі.

Найбільше в українських користувачів Facebook телефонів Samsung та Xiaomi, але iPhone також входить в трійцю найпопулярніших марок із 2,5 мільйонів пристроїв.

То всі айфони в Києві, а що взагалі Facebook у регіонах?

Найбільше користуються Facebook дійсно в столиці, а також на заході країни – у Львові, Ужгороді, Тернополі та Івано-Франківську. Найменше користувачів соціальної мережі в Запоріжжі. Цілих 2,69% киян розкошують, користуючись дорогими флагманами (в період дослідження це були iPhone X, iPhone 8 Plus, Sony Xperia X23, Samsung Galaxy Note 9), але й одесити не пасуть задніх. Загалом, майже половина міст з дослідження мають частку дорогих смартфонів більше 1%.

Ну добре, але що все це означає?

Якщо ви займаєтеся бізнесом, вам потрібна сторінка на Facebook. Так, це було відомо давно, але зараз – залізобетон, підтверджений цифрами. Так, це було вірно для столиці давно, але сьогодні це актуально по всій Україні. А от із заблокованими мережами варто остаточно попрощатися – немає жодних ознак, що тренд падіння може зупинитися або розвернутися, це вам не криптовалюти.

Повне дослідження можна отримати у агенції PlusOne. Нагадаємо, раніше ми писали як змінитьсяЯк зміниться використання соцмереж брендами у 2019-му — версія Buffer використання соціальних мереж брендами у 2019.

Share
Написати коментар
loading...