Реклама

🔌 Майнінг біткоїна потребує більше електроенергії, аніж деякі країни

Čytaty latynkoju
🔌 Майнінг біткоїна потребує більше електроенергії, аніж деякі країни
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🔌 Майнінг біткоїна потребує більше електроенергії, аніж деякі країни
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Як передає The New York Times, щороку на майнінг біткоїна припадає приблизно 0,5% всієї світової електроенергії. У виданні підрахували, що це більше, аніж потребують енергії вся компанія Google чи ціла Фінляндія, де мешкають понад 5,5 мільйонів людей.

Наразі для майнінгу біткоїна необхідно приблизно 91 терават-годин на рік, і це може загрожувати кліматичній ситуації на планеті.

У матеріалі зазначається, що така потреба в енергії обумовлена тим, що з часом майнінг стає все складнішим — для нього треба мати потужне устаткування, яке й потребує більше електро енергії. Для порівняння: десять років тому для майнінгу одного біткоїна на звичайному комп’ютері довелось би витратити декілька секунд, а зараз на це треба витратити більш ніж 13 років.

Читайте також: ⛏ Майнінг ферми: як, для чого, скільки коштують?

Навіть п’ять років тому добування криптовалюти було доступнішим. Тепер, аби це було дійсно прибутковим необхідно робити це ледь не у промислових масштабах. На думку експертів, з часом ця ситуація може стати ще гіршою, оскільки конкуренція у майнінгу та популярність криптовалют тільки зростають.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Ми вже раніше писали, який насправді вплив має видобуток криптовалют на екологію та як глобальні компанії вже навчились розв’язувати цю проблему — читайте наш матеріал про крипту та екологію.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...