Реклама

💸 В Україні запровадять фінмоніторинг криптовалют та інших віртуальних активів

Фінансовий моніторинг віртуальних активів дозволить перевірити походження транзакцій.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💸 В Україні запровадять фінмоніторинг криптовалют та інших віртуальних активів
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💸 В Україні запровадять фінмоніторинг криптовалют та інших віртуальних активів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фінансовий моніторинг віртуальних активів дозволить перевірити походження транзакцій.

Фінмоніторинг віртуальних активів

Мінцифри вже узгодило всі умови співпраці та підписало меморандум із компанією Crystal Blockchain B.V. Ця організація є одним із провідних світових виробників програмного забезпечення для моніторингу операцій із віртуальними активами. Аналітичним програмним забезпеченням компанії Crystal користуються українські банки, приватні та урядові структури для моніторингу фінансових операцій.

Що таке віртуальні активи та деталі фінмоніторингу

Відповідно до закону № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», віртуальний актив — цифрове вираження вартості, яким можна торгувати у цифровому форматі або переказувати і яке може використовуватися для платіжних або інвестиційних цілей. Під це формулювання підпадають і криптовалюти.

Читайте також: 🎲 Азартні ігри: Рада легалізувала роботу азартних закладів

Поріг фінансової транзакції у вигляді віртуальних активів, яка підлягає фінансовому моніторингу, складає 400 000 гривень.

Якщо транзакція перевищує 30 000 гривень, біржа має провести процедуру KYC? Що таке KYC та як його пройти — Know Your Client або верифікацію особи. Також біржа може вимагати додаткові документи при транзакціях. Якщо вони не будуть надані, біржа може навіть заблокувати аккаунт.

Згідно з законом, постачальники віртуальних послуг повинні включити в свій штат сompliance офіцера — людину, яка контролюватиме відповідність операцій законодавству.

Фінмоніторинг віртуальних активів за кордоном

Україна запроваджує фінансовий моніторинг на досвіді інших країн, які вже давно впровадили рекомендації FATF в національне законодавство.

У Мальті та Естонії є спеціальні ліценції на надання послуг пов’язаних з криптовалютами. Ці ліцензії дозволять відкривати рахунок в банку чи іншій платіжній системі, однак необхідно дотримуватися правил AML — обмеження за сумами транзакції та наявність сompliance офіцера в компанії.

Також ми вже раніше писали? Як не стати жертвою шахраїв, обмінюючи криптовалюти, як не стати жертвою шахраїв, обмінюючи криптовалюти.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...