Реклама

💳 Що таке KYC та як його пройти

Українці, здебільшого, дізналися про процедуру KYC разом із зростанням популярності криптовалютних бірж, адже саме вони вимагають її проходження для здійснення будь-яких операцій. Розібралися, що це таке, навіщо проходити KYC і як це зробити безболісно.
Čytaty latynkoju
💳 Що таке KYC та як його пройти
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💳 Що таке KYC та як його пройти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українці, здебільшого, дізналися про процедуру KYC разом із зростанням популярності криптовалютних бірж, адже саме вони вимагають її проходження для здійснення будь-яких операцій. Розібралися, що це таке, навіщо проходити KYC і як це зробити безболісно.

    Що таке KYC

    KYC або Know Your Client — це процедура ідентифікації та веріфікації клієнта компанією (зазвичай, фінансовою) перед тим як почати надавати йому послуги. В залежності від сфери та обсягів обслуговування, набір необхідних документів для проходження KYC може різнитися.

    Деяким компаніям достатньо вашого паспорта, а для інших потрібно надати цілий пакет документів та навіть довести походження коштів, які ви збираєтеся використати в рамках угоди.

    Де застосовують KYC

    Зазвичай, KYC використовують у банках, фінансових установах та криптовалютних біржах. Клієнти останніх почали стикатися з цією процедурою приблизно з 2017 року, коли багато держав почали замислюватися над тим як помістити крипту у правове поле. На сьогодні, KYC є обов’язковою процедурою на всіх великих криптовалютних біржах.

    Українці масово почали стикатися з процедурою верифікації, що за фактом є аналогом KYC, з 2020 року, коли набрали чинності нові правила фінмоніторингу. З людьми все частіше контактують банки для того, аби уточнити персональні дані, а деякі фінансові операції без надання пакету документів та доведення походження коштів взагалі недоступні.

    Навіщо потрібна KYC

    KYC потрібна для того, щоб протидіяти відмиванню коштів. Завдяки KYC, відомі всі учасники будь-якої фінансової операції і якщо вона викликає сумніви в служби безпеки установи чи правоохоронних органів, вони зможуть зв’язатися з учасниками та поставити всі необхідні питання.

    Як пройти KYC на Binance

    Проведення операцій з купівлі та продажу криптовалюти на найбільшій криптовалютній біржі в світі Binance також вимагає проходження KYC. Як громадянину України пройти цю процедуру і почати торгувати криптою на Binance, ми зараз розповімо.

    Біржа офіційно представлена в Україні, тож в інтерфейсі Binance є українська мова. Реєстрація на біржі дуже проста, тому її ми розглядати не будемо. KYC вам запропонують пройти одразу після натискання «Депозит фіату» чи «Купити криптовалюту за допомогою кредитної карти».

    Для початку торгівлі на біржі достатньо підтвердження особистості. Так ви розблокуєте собі можливість робити фіатні депозити, а також знімати фіатні кошти. Без підтвердження особистості можна лише робити криптовалютні депозити, а знімати крипту дозволяють лише обсягом до 2BTC.

    Тобто, якщо ви хочете прикупити трохи біткоїна просто з власної кредитки, верифікуватися все ж необхідно. Загалом, після цього рівня верифікації вам стануть доступні депозити та зняття фіату на суми до 75 000₴, а крипти — до 100 BTC.

    Отже, як відбувається підтвердження особистості на Binance.

    Оберіть країну вашого громадянства, в нашому випадку — Україна:

    Проходження процедури KYC на Binance

    Введіть особисті дані: ім’я, прізвище, по-батькові, ІПН (або як його називають зараз РНОКПП) та адресу проживання. Не переймайтеся, на цьому рівні верифікації підтверджувати адресу документами не потрібно.

    KYC на криптовалютній біржі

    Далі вас попросять надіслати фотографії ваших документів.

    Документи необхідні для проходження верифікації KYC на біржі Binance

    Для цього підійдуть:

    • ID-картка — потрібно обрати пункт «Посвідчення особи»
    • Закордонний паспорт — потрібно обрати пункт «Паспорт»
    • Водійське посвідчення

    Увага! Для проходження KYC на Binance не підійде паперовий паспорт-книжечка (оскільки він не відповідає міжнародним стандартам документів). Якщо у вас немає ID-картки, використайте закордонний паспорт чи водійське посвідчення. Або отримайте вже нарешті ID-шку, 2020 рік на дворі.

    Далі вас попросять завантажити портретне фото або зробити селфі, щоб звірити ваше обличчя з тим, що на документах.

    На цьому з вашого боку все! Binance сповістить вас про результат проходження процедури — це може відбутися одразу, а може зайняти кілька годин чи навіть добу. В будь-якому разі, якщо ви зробили все правильно, результат буде позитивним.

    Мені недостатньо лімітів, як пройти другий рівень верифікації?

    Для того, щоб збільшити ліміти, вам потрібно пройти додаткову верифікацію, а саме підтвердити адресу проживання, яку ви вказали під час проходження попереднього рівня. Для цього підійдуть:

    • Документи про право власності на житло на ваше ім’я
    • Договір оренди на ваше ім’я
    • Квитанції комунальних платежів за останні кілька місяців з адресою та вашим ім’ям
    • Інші документальні свідчення, що підтверджують факт вашого проживання за вказаною адресою

     

    Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

    Share
    Написати коментар
    loading...