Реклама

💰 Як не стати жертвою шахраїв, обмінюючи криптовалюти

З розвитком криптовалют в Україні з'явилося багато криптовалютних бірж та обмінників. На жаль, шанси натрапити на шахраїв у нашій країні є у будь-якій сфері діяльності, і криптовалютний обмін — не виключення. Нумо розбиратися, як вберегтися від обману та не втратити свої кошти при обміні цифрових грошей.
Čytaty latynkoju
💰 Як не стати жертвою шахраїв, обмінюючи криптовалюти
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Як не стати жертвою шахраїв, обмінюючи криптовалюти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З розвитком криптовалют в Україні з'явилося багато криптовалютних бірж та обмінників. На жаль, шанси натрапити на шахраїв у нашій країні є у будь-якій сфері діяльності, і криптовалютний обмін — не виключення. Нумо розбиратися, як вберегтися від обману та не втратити свої кошти при обміні цифрових грошей.

Пильність та обережність — понад усе

Перш ніж користуватися послугою сервісу з обміну криптовалюти, рекомендую «прогуглити» його та ознайомитись з відгуками про роботу цього сервісу на незалежних платформах. Відгукам на самому сайті не варто довіряти, бо там можна написати що завгодно. Слід також навчитися відрізняти реальні відгуки від фейкових, які бувають як позитивні, так і негативні. Зазвичай фейкові відгуки з’являються у великій кількості приблизно в один і той самий час, не містять детальної інформації та використовують заїжджені мережеві жаргонізми.

Зверніть увагу на сам сайт. Це має бути нехай мінімалістичний, але повноцінний сайт, а не просто скрипт та кілька сторінок, зроблені «на колінці». Шахраї не дуже багато часу приділяють запуску сайтів (для прикладу: розробка та тестування не фейкового, а справжнього сайту для купівлі та обміну криптовалюти займає не менше року). А зловмисникам простіше просто зробити новий скрипт на іншому домені, а потім ще, і ще.

Послуги, які доступні на криптообміннику, теж підлягають аналізу. Перевірте сертифікати акредитації, що вказані на сайті. Посилання мають бути робочими, а компанії, на які посилається обмінник, як мінімум підтримувати операції з криптовалютою. Якщо там згадується команда сайту, пошукайте сторінки цих людей у соцмережах. На них має бути інформація про зв’язок з даним сервісом.

Як перестрахуватися у процесі?

Навіть на біржах з доброю репутацією пасуться хакери, тому уважність та використання двофакторної аутентифікації має стати вашим кредо. Ці поради допоможуть вам мінімізувати ризик втратити кошти при криптовалютному обміні,

  • Зв’яжіться з представниками обміннику за допомогою різних каналів комунікації( месенджери, чат на сайті, електронна пошта). Проаналізуйте швидкість відповіді, манеру спілкування та інформацію, вказану у цих джерелах.
  • Перевіряйте реквізити на кожному кроці у процесі. Існує спеціальне програмне забезпечення, що підміняє номер вашого гаманця на чужий. До того ж, при зламі аккаунту в користувача часто не забирають можливість доступу до своєї сторінки, тому перевіряйте все дуже ретельно.
  • Якщо ви користуєтесь цим обмінником уперше, почніть ваші операції з невеликих сум коштів, які буде не так шкода втратити в разі невдачі.
  • Завжди ретельно перевіряйте адреси, на які здійснюється переказ коштів (Etherscan вам допоможе в цьому, якщо ви користуєтесь для переказу токенами на ERC20).
  • Пройдіть верифікацію на платформі, з якої ви виводите кошти. В разі «зависання» чи відмови переказу вам зможуть допомогти, якщо ви — верифікований користувач.
  • Не забувайте про 2-факторну авторизацію, складні паролі та прив’язку паролів до джерел із авторизацію за відбитком пальця чи іншою біометрією.

Пам’ятайте: саме від вас залежить можливість максимально захистити свої криптоактиви. І звісно ж — торгуйте з біржами, на яких безпечно.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...