Реклама

📚 Дослідження: яких українських письменників найчастіше згадують в соцмережах

Більшість з дописів про Андрія Кокотюху в соцмережах зробив сам Кокотюха.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📚 Дослідження: яких українських письменників найчастіше згадують в соцмережах
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📚 Дослідження: яких українських письменників найчастіше згадують в соцмережах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Більшість з дописів про Андрія Кокотюху в соцмережах зробив сам Кокотюха.

Українські письменники в соцмережах

Український інститут книги провів всеукраїнське дослідження щодо того, як пандемія COVID-19 вплинула на вподобання українців у літературі.

Виявилось, що на Західній Україні люди більше надають перевагу паперовим книжкам, на Сході — аудіокнигам, а на Півдні використовують книжки у якості подарунків. Також дослідження показало, що бібліотеками зазвичай користуються жінки, а чоловіки отримують книжки у вигляді подарунків.

Найпопулярнішою соцмережею для обговорення книжок є Facebook, а Instagram більше використовують для продажу та комерції. Найчастіше серед усіх книг згадують Біблію, однак згадки не мають великого поширення, оскільки переважно про книгу пишуть у вузьких колах серед релігіозних людей.

Найпопулярнішою письменницею в соцмережах стала Оксана Забужко — 2 548 згадувань. Популярність пояснюють тим, що її книга увійшла до списку найочікуваніших книг 2020 року від The New York Times.

Читайте також: 📚 «Найкращий книжковий дизайн 2020»: оголосили переможців конкурсу

На другому місці Ліна Костенко — 1 984 згадувань. Попри те, що її менше згадують, дописи про неї отримують більше охоплення.

А на третьому місці можна побачити письменника, музиканта та громадського діяча Сергія Жадана — 1 464 згадування. Під час карантину він проводив онлайн-читання та активно спілкувався з поціновувачами, що й призвело до популярності під час самоізоляції.

Четверте місце посів Макс Кідрук — 1 025. Його згадують як і в позитивному контексті, так і в негативному. А на п’ятому місці Андрій Кокотюха, про нього зробили 792 дописи, більшість з яких й написав сам письменник.

Також до рейтингу потрапили: Галина Вдовиченко, Ірен Роздобудько, Володимир Лис, Іздрик, Юрій Винничук, Ірена Карпа, Андрій Курков, Марина Гримич, Роман Зіненко, Яніна Соколова та Ольга Купріян.

Детально ознайомитись з дослідженням можна за посиланням.

Раніше ми вже писали?? Дослідження: які книги найчастіше фотографують для Instagram, які книги найчастіше фотографують для Instagram.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...