Реклама

📚 «Найкращий книжковий дизайн 2020»: оголосили переможців конкурсу

Переможці конкурсу представлятимуть Україну на міжнародному конкурсі дизайну німецького фонду Buchkunst. Також книги покажуть на міжнародних книжкових ярмарках у Лейпцигу і Франкфурті.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📚 «Найкращий книжковий дизайн 2020»: оголосили переможців конкурсу
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📚 «Найкращий книжковий дизайн 2020»: оголосили переможців конкурсу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Переможці конкурсу представлятимуть Україну на міжнародному конкурсі дизайну німецького фонду Buchkunst. Також книги покажуть на міжнародних книжкових ярмарках у Лейпцигу і Франкфурті.

«Найкращий книжковий дизайн 2020»

Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал назвав переможців всеукраїнського конкурсу «Найкращий книжковий дизайн 2020». Про це передає видання Тelegraf.design.

Цього року у конкурсі брала участь рекордна кількість книжок — 160. Відповідно до умов заходу, переможців оцінювали одразу за вісьмома критеріями та параметрами:

  • Інноваційність та актуальність дизайну
  • Гармонійне поєднання змісту та дизайну книги
  • Новизна та оригінальність візуальної концепції
  • Співвідношення між ілюстраціями та основною ідеєю
Читайте також: 🔵 Платформа Prozorro змінила логотип — як виглядає
  • Відповідність між стилем ілюстрацій та читацькою аудиторією
  • Зручність та читомість тексту
  • Взаємопоєднання шрифтової палітри
  • Висока якість виконання

Серед переможців конкурсу можна побачити такі книги:

«Знак. Українські товарні знаки 1960–1980»

Ця книга перемогла в номінації «візуальна книга». Окрім того, вона отримала гран-прі — статуетку, яку виробили зі старих запрошень на фестивалі.

Опис книги IST Publishing:

У книжці співіснують два наративи — візуальний та текстуальний, які розкривають обрану тему в ширшій хронологічній перспективі: з аванґарду початку XX століття й до наших днів, адже матеріал потребує як наочності так і коментування. Більшою мірою фокусуючись на харківській школі промграфіки та доробку Володимира Побєдіна, видання демонструє архівні матеріали, називає імена та описує процеси й впливи в графічному дизайні України, в локальному та глобальному контекстах.

«Реактори не вибухають. Коротка історія чорнобильської катастрофи»

Книгу авторства Катерини Міхаліциної та Станіслава Дворницького випустили у видавництві освітнього проєкту Портал. Книга перемогла в номінації «Дитяча книга».

Опис книги Портал:

Чорнобиль як місто, як атомна електростанція, як Зона відчуження, як трагедія і як символ. Цю книжку створено, щоб пояснити катастрофу людям, які народилися вже далеко по ній. Аби «Чорнобиль» був не просто словом, за яким упізнають Україну, а усвідомленим історичним досвідом. Його тут показано в кількох вимірах: технічному, емоційному, природничому, політичному.

«Креативність та інші фундаменталізми»

Ще одна книга видавництва IST Publishing. Книга Паскаля Ґілена посіла перше місце у номінації «Книга для читання».

Опис книги IST Publishing:

У книжці Ґілен говорить про креативність на трьох рівнях: індивідуальному, інституційному й загальносуспільному, а також вступає в діалог із Славоєм Жижеком, Петером Слотердайком і Алессандро Барікко. Влучним метафорам, якими ці автори описують сучасність, Ґілен прагне надати конкретики соціальних ситуацій.

«Тягар репрезентації: есеї про множинність фотографії та історії» та «Вогонь бажання: зародження фотографії Джефрі Бетчена»

Одразу дві книги видавництва «Родовід» перемогли в категорії «Утилітарна книга».

Опис книг «Родовід»:

Фотографія як така позбавлена ідентичности. Її технологічний вимір змінюється залежно від тих владних відносин, які в неї інвестують. Її практичний вимір зумовлюють ті інституції чи агенти, які визначають і використовують її.

Монографія Джефрі Бетчена, австралійського теоретика й історика фотографії, що тепер очолює катедру історії мистецтва в Оксфордському університеті, підважує одночасно і модерністські, і постмодерністські уявлення про фотографію.

«Blindman Володимира Гавриша та Андрія Беницького»

Третя книга видавництва IST Publishing перемогла в номінації «Експеримент».

Опис книги IST Publishing:

Blindman — комікс про незрячу людину. Автори проєкту — Володимир Гавриш, Андрій Беницький — створили візуально-тактильний простір, у якому рельєфні форми та шрифт Брайля оповідають особисту чутливу історію та занурюють усіх охочих у незвичайну для повсякденного досвіду знакову систему.

Раніше ми вже писали? Вийшла фотокнига зі світанками та заходами сонця в Києві — KYIV. ON AIR, як вийшла фотокнига зі світанками та заходами сонця в Києві — KYIV. ON AIR.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...