Реклама

📚 В Одесі планують створити літературний гайд містом — відвідайте міста з популярних книг

У рамках проєкту створять путівник з містами Одеси, які згадували відомі письменники в літературі.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📚 В Одесі планують створити літературний гайд містом — відвідайте міста з популярних книг
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📚 В Одесі планують створити літературний гайд містом — відвідайте міста з популярних книг
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У рамках проєкту створять путівник з містами Одеси, які згадували відомі письменники в літературі.

Літературний гайд Одесою

«Читання до дому» — це культурний проєкт, учасники якого планують зібрати усі міста, які коли-небудь згадували в літератури, про це повідомляє видання «Маяк». Ідея для проєкту з’явилась минулого року, коли ЮНЕСКО включили Одесу до переліку культурних міст у якості літературного міста.

Мета цієї ініціативи полягає в тому, щоб показати значущість Одеси не тільки в місцевій, але й світовій культурі. Окрім того, це дозволить зберегти безліч історичних пам’яток міста, більшість з яких наразі знаходяться в критичному стані.

Активісти планують встановити на кожному зі згаданих місць особливу відмітку, яка позначатиме, де саме раніше це місце згадувалось в літературі та яким письменником. Вже встановили знак на вулиці Софіївській, 17, саме тут відбувались події фрагменту тексту Ісаака Бабеля з його збірки «Одеські оповідання».

Читайте також: 🤓 Фотопроєкт: екскурсії на ВДНГ — дізнайтесь історію та таємниці Експоцентру 

Згідно з планами активістів, вже до кінця наступного року встановлять 20 пам’ятних знаків в місті. Також за цей час хочуть провести кілька літературних заходів та виставок.

Окрім того, планують створити онлайн та оффлайн гайд містом з ілюстраціями відомих українських художників.

Наше завдання — повернути Одесі імідж великого культурного міста. Сьогодні туристична привабливість нашого міста будується в першу чергу через популяризацію розваг, клубів, ми ж хочемо додати їй певний культурний акцент. У зв'язку з цим, плануємо створення туристичних маршрутів, що простягнуться через місця літературної слави міста, а також створити літературну мапу Одеси в онлайн- та оффлайн-форматах.

Команда проєкту «Читання до дому»

Кожен охочий може долучитись до ініціативи. На реалізацію проєкту — виготовлення інформаційних знаків і їх встановлення — необхідно зібрати 97 тисяч гривень.

Підтримати проєкт можна на сайті «Велика ідея» за посиланням.

Також ми вже раніше писали? В Україні поставлять п’єсу за твором Сергія Жадана «Хлібне перемир’я» — де та коли, як в Україні поставлять п’єсу за твором Сергія Жадана «Хлібне перемир’я» — де та коли.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...