Реклама

🤓 Фотопроєкт: екскурсії на ВДНГ — дізнайтесь історію та таємниці Експоцентру 

Нещодавно на території ВДНГ почали проводити особливі екскурсії, які будуть цікаві всім — від палких поціновувачів історії, до людей, що давно хотіли побачити щось нове.
Čytaty latynkoju
uk.wikipedia.org
🤓 Фотопроєкт: екскурсії на ВДНГ — дізнайтесь історію та таємниці Експоцентру 
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤓 Фотопроєкт: екскурсії на ВДНГ — дізнайтесь історію та таємниці Експоцентру 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нещодавно на території ВДНГ почали проводити особливі екскурсії, які будуть цікаві всім — від палких поціновувачів історії, до людей, що давно хотіли побачити щось нове.

⛲️ Екскурсії ВДНГ

Столичний Експоцентр є одним одним із найвизначніших символів міста та всієї країни. З новими екскурсіями його територією можна буде дізнатись усі секрети та таємниці території, котрі й досі залишались не розкритими.

Програму екскурсії розробляли понад місяць. Тривалість кожної екскурсії складає три години. За цей час можна потрапити до закритих павільйонів, піднятись на найвищу точку території та навіть опинитись у вугільній шахті під землею.

Супроводжуватиме вас професійна екскурсоводка Оксана Пурик, котра спеціалізується на авторських прогулянках незвичайними місцями.

Оксана Пурик
Екскурсоводка

Я дуже люблю цю локацію і вважаю її вкрай важливою для нашого міста і для України. Щоб зберігати наш Київ, треба знати його історію.

На екскурсії я розповідаю як виставка відкривалася у 1958 році. Потім ми згадуємо буремні 90-ті роки, коли все розкрадалося, розвалювалося. І врешті, ми говоримо про те, що відбувається зараз — про розвиток Експоцентру.

Сьогодні це локація, зроблена спеціально для людей, щоб їм було зручно відпочивати та проводити свій час тут.

Історія київського Експоцентру бере свій початок з 6 липня 1958 року — саме в цей день відбулось офіційне відкриття території ВДНГ. Варто зазначити, що в цей самий день територію відвідала рекордна на той час кількість людей — 150 тисяч. Лише у 2018 році, завдяки фестивалю Atlas Weekend, вдалося вперше побити цей рекорд. Два роки тому захід відвідало 154 тисячі людей. Наступний Atlas Weekend навіть перевершив це досягнення, зібравши 159 810 людей у перший день.

Кожен елемент оздоблення має своє унікальне значення, що відповідає певним особливостям будівлі. Наприклад, на павільйоні присвяченому агрокультурі, можна побачити овочі, фрукти та різноманітні барельєфи, що символізують природу.

Мало хто знає, але на самому початку роботи Експоцентру, у павільйоні №6 знаходився справжній кінотеатр «Прогрес». Раніше тут показували фільми присвячені здобуткам агрокультури Україні та інші стрічки пов’язані з рослинництвом і сільським господарством.

ВДНГ називають «Україною в мініатюрі», оскільки саме сюди раніше приводили різноманітних політиків, діячів культури та інших відомих людей, щоб лише за кілька годин розповісти їм все про особливості кожного регіону України.

Навіть центральна площа ВДНГ розроблена таким чином, щоб повторювати контури України. Ліворуч знаходяться павільйони сільського господарства, праворуч — машинобудування та техніки, а посередині — фонтан, який розділяє кожну частину.

 

Фігура жінки зі снопом колосся, яка вінчає павільйон №10, є негласним символом ВДНГ.

Висота статуї складає понад дев’ять метрів, а зроблено її з бетону та оргскла. Загалом жінці зі снопом вже більш ніж 60 років, але попри свій вік вона завжди виглядає молодою.

Загальна територія ВДНГ складає 286,3 гектари, а це майже півтора князівства Монако.

 

Наразі у центральному павільйоні №1 проводять виставки, а взимку тут працює різдвяний ярмарок «Корпорація подарунків». Споруда зроблена в унікальному давньовавилонському стилі. Автором будівлі став відомий архітектор Борис Жежерін, який також відомий завдяки станції метро «Золоті ворота» та будівлі Офісу Президента України.

Висота шпилю павільйона складає 25 метрів, а зроблено його з сусального золота.

 

Одне з найцікавіших місць Експоцентру надійно заховано від відвідувачів — вугільна шахта під землею у павільйоні №13.

Підземна експозиція складається з двох тунелів довжиною близько 55 метрів з декількома виробками та забоями. В основному тунелі прокладені рейки, а раніше навіть каталася вагонетка з вугіллям.

Одним із найгарніших місць Експоцентру називають оранжерєю. Наразі це одна з найпопулярніших міських локацій для фотосесій. Однак для відвідувачів середина оранжереї закрита, а під час екскурсій можна потрапити до приміщення та зробити гарну світлину на фоні пальм, кактусів, мандаринів чи лимонних дерев. Щоправда, в рамках екскурсії до оранжереї наразі можна потрапити лише влітку.

Попри свою красу, оранжерея все ж наразі знаходиться у критичному стані, однак адміністрація ВДНГ підтримує будівлю. Ба більше, деякі приміщення навіть здають в оренду під певні заходи. Зароблені кошти адміністрація Експоцентру витрачає на утримання павільйону.

 

Двері ВДНГ завжди відкриті для відвідувачів. Вже протягом багатьох років Експоцентр є пам’ятним та важливим місцем для киян та гостей столиці. Безліч масштабних і не дуже заходів, що проходять тут щодня, створюють нові спогади. А почути історію самої ВДНГ можна на спеціальних екскурсіях.

Дізнатись детальніше про екскурсії та їх розклад можна за посиланням.

***

Також ми вже раніше писали:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...