Реклама

🏄🏼‍♂️ Онлайн туризм удома: 15 найкращих місць для мандрів онлайн під час карантину

Хоча карантин потроху добігає кінця, вільно подорожувати можна буде ще нескоро. Тому ми зібрали музеї, парки, гори та видатні пам'ятки зі всього світу, що вже доступні для вас онлайн навіть в умовах самоізоляції.
Čytaty latynkoju
🏄🏼‍♂️ Онлайн туризм удома: 15 найкращих місць для мандрів онлайн під час карантину
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🏄🏼‍♂️ Онлайн туризм удома: 15 найкращих місць для мандрів онлайн під час карантину
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Хоча карантин потроху добігає кінця, вільно подорожувати можна буде ще нескоро. Тому ми зібрали музеї, парки, гори та видатні пам'ятки зі всього світу, що вже доступні для вас онлайн навіть в умовах самоізоляції.

Онлайн туризм під час карантину 

Через спалах коронавірусу сфера туризму зазнала дуже великої кризи, та навіть попри це, з кожним днем люди все більше і більше адаптуються до умов карантину.

Відеоігри стали майданчиком для концертів та фестивалів — нещодавно ми вже розповідали як репер Тревіс Скотт дав концерт у Fortnite, а гурт Massive Attack виступив на фестивалі у Minecraft. Також ігри використовують для вечірок і навіть проводять там випускні зі шкіл та університетів.

Ми зібрали для вас найцікавіші ресурси, що дозволять мандрувати по всьому світу, не покидаючи стін своєї квартири — такий собі онлайн туризм.

?? Музей Лувр у Парижі

Лувр вважається найпопулярнішим музеєм світу. До його колекції входить більш ніж 35 000 унікальних експонатів, серед яких можна побачити загадковий портрет «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі, скульптуру Венери Мілоської та картину Теодора Жеріко «Пліт Медузи», про яку ми писали раніше.

На сайті Лувру можна знайти безкоштовні віртуальні виставки та онлайн-тури музеєм.

? Палац Тадж Махал

Тадж Махал належить до переліку сімох чудес світу. Над будівництвом мармурового палацу працювало понад 22 000 працівників зі всієї Індії. Щороку видатну споруду відвідують до 5 мільйонів туристів. Ви можете на власні очі побачити палац та його територію у спеціальному 3D-турі.

? Кліф Могер в Ірландії

Кліф Могер вважається однією з найпопулярніших туристичних локацій Ірландії — не дивно, що онлайн туризм до цієї локації теж набирає популярність. Згідно з кельтськими міфами, саме звідси можна потрапити до чарівної країни Тір на Ноґ, де всі завжди молоді та щасливі.

Навряд чи ви побачите ці магічні землі, проте на сайті можна споглядати чудові краєвиди на Атлантичний океан та графство Клер.

? Обсерваторія «Білий слон» в Карпатах

Якщо ви дуже сумуєте за горами, то спеціально для вас запустили онлайн-платформу, що дозволяє відвідати українські Карпати. Ідея створення таких турів належить фотографу Дмитру Малишеву, він особисто зробив усі знімки та матеріали для 3D-турів.

Серед переліку локацій можна знайти обсерваторію «Білий слон» на горі Піп Іван, водоспади та навіть місця сили. Онлайн туризм українськими горами — ще кілька років тому це було неможливо.

? Королівські ботанічні сади у Великій Британії

Королівські ботанічні сади К’ю мають найбільшу колекцію квітів у всьому світі — 30 тисяч в саду та більш ніж 7 мільйонів унікальних рослин в гербарії. Також сади є одним з найстаріших дослідницьких центрів у світі — йому вже понад 250 років.

Відвідати сади К’ю можна в будь-який час завдяки онлайн-турам.

?? Виставка Ukraine WOW

Виставка Ukraine WOW зібрала понад 330 000 глядачів і встановила національний рекорд відвідуваності. Тепер онлайн-відвідувачі можуть побачити книгу «Апостол» 1574 року, останній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенка та «Українську абетку» Георгія Нарбута просто у смартфоні. А ще познайомитися з сотнями вау-фактів про Україну.

На сайті опубліковані всі текстові матеріали виставки українською та англійською мовами, а також онлайн-екскурсія з керівницею проєкту Ярославою Гресь. Теж такий собі онлайн-туризм.

Проте, варто зазначити, що сайт зроблений на Тільді — чому її не можна використовувати, ми писали раніше.

? Дослідницький центр NASA

Онлайн-туризм у космосі! Спеціально для тих, хто давно хотів потрапити до космічного центру Х’юстона, у NASA зробили спеціальний застосунок, що дозволяє відвідати територію провідної світової організації з дослідження космосу. Також під час турів ви можете дізнатись інформацію про принцип роботи NASA та як саме відбуваються наукові відкриття.

Застосунок з турами можна завантажити на iOS та Android.

? Замки України

За підтримки Українського культурного фонду запустили освітній проєкт, що дозволяє мандрувати замками України. Для проєкту відцифрували та відсканували більш ніж 20 історичних експонатів XIV-XVII ст.

Також на сайті можна знайти інформацію про кожний експонат та історичний артефакт: ікони, портрети та 3D моделі різних речей. Для створення однієї 3D моделі зроблено від 400 до 1500 високоточних фотографій.

? Акрополь в Афінах

Акрополь в Афінах є, напевно, найвідомішою історичною пам’яткою Греції. Там знаходився політичний та духовний центр давніх Афін, а до знаменитого Парфенону приходили паломники з усього давньогрецького світу. Ці локації залишалися надпопулярними і до пандемії, а зараз рішення для мандрівників — онлайн-туризм колискою європейської цивілізації.

Зараз там розташовано музей, де можна дізнатись про історію та розвиток Давньої Греції. Тепер кожен охочий може відвідати цю видатну місцевість та побачити унікальні скульптури завдяки онлайн-турам.

? Атракціони Disney

Карантин тепер не завада для того, щоб покататись на атракціонах — все це можна зробити в себе вдома завдяки YouTube-каналу Virtual Disney World.

Тут ви можете побачити різні записи відео з атракціонів парку Disney: поїздка на песику з «Історії іграшок», човен, що переносить вас до Ельзи з мультфільму «Крижане серце» або подорож на атракціоні до світу русалоньки Арієль.

Усі відео атракціонів доступні у високій якості та форматі 360°, щоб ви могли по-справжньому відчути кожен момент атракціону. Окрім того відео мають підтримку VR-окулярів, котрі можуть максимально перенести вас до світу Disney. Онлайн-туризм ще ніколи не був настільки реалістичним!

Також варто зазначити, що онлайн перегляд дозволяє не стояти в чергах та не купляти квиток, тому не має жодних перешкод, щоб відвідати парк атракціонів.

☀️ Гробниці Єгипту

У Єгипті запустили серію безкоштовних подорожей гробницями та іншими визначними місцями країни. Віртуальні тури дозволяють потрапити всередину восьми локацій: гробниця фараонів Рамсеса V і Рамсеса VI, катакомби Ком-ель-Шукафа, некрополь Бені-Хасан, синагога Бен Езра, мечеть-медресе султана Баркук, Червоний монастир, гробниця цариці Мересанх III та гробниця Менес.

? Літнє сонцестояння в Стоунхенджі з друїдами

День літнього сонцестояння — єдина можливість близько потрапити до Стоунхенджу, адже зазвичай підходити до споруди заборонено, оскільки численні доторки до каменів викликали ерозію.

Щороку у середині червня тут збирається більш ніж 10 000 друїдів зі всього світу. Цьогоріч через спалах вірусу свято вирішили провести онлайн з прямою трансляцією. Саме тому тепер кожен може побачити, як саме проходить один з найважливіших днів для язичників. Онлайн-туризм робить неможливе — можливим.

Свято можна переглянути тут, в ніч з 20 на 21 червня.

? Міжнародна космічна станція зі SpaceX

Ще один приклад космічного онлайн туризму. Компанія надала вільний доступ до системи керування космічного літака, тепер кожен охочий може відчути себе на місці екіпажу Dragon.

Щоби скористатись системою треба лише перейти на сторінку симуляції, вона працює прямо з браузера, тому не треба нічого завантажувати.

Загалом, весь цей процес проходить цілком автоматично, але кожен член команди повинен знати та вміти керувати кораблем на випадок екстреної ситуації. Симулятор дає уявлення саме про ручний процес управління стикуванням з Міжнародною космічною станцією.

Під час мануального керування екіпаж використовує сенсорні екрани, тому якщо ви хочете максимально відчути атмосферу, то краще проходити симуляцію на вашому смартфоні.

?? Колізей в Римі

За часів Римської імперії Колізей використовували для масових розваг та боїв легендарних гладіаторів. Наразі амфітеатр привертає увагу туристів зі всього світу і став символом не тільки Риму, але й всієї Італії.

Тепер кожен охочий може відвідати Колізей та дізнатись, як саме він вплинув на історію країни. Онлайн-туризм у перевантаженій локації буде відчутно більш комфортним.

? Сайт Drive and Listen

карантин

Якщо ви мріяли у дитинстві стати далекобійником/-цею, але щось пішло не так, то сайт Drive and Listen — це ваш шанс відчути, як це — бути постійно у дорозі.

Симуляція дозволяє повністю відчути особливості дороги від країни до країни — можна навіть почути звуки вулиці та дороги, або просто вимкнути їх, якщо ви хочете «помандрувати» у спокої. Також можна послухати місцеве радіо, що зробить особливою атмосферу вашої подорожі.

Ви можете обирати серед різних країн та міст — США, Куба, Туреччина, Німеччина, Британія, Італія, Франція, Японія, Польща, Бразилія та інші.

***

Ми вже писали 5 історій про самоізоляцію видатних людей за власним бажанням — користь карантину. Також ми розповідали, як займатись спортом вдома та робили підбірку про 5 відеоігор, які дадуть надію на краще під час пандемії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...