Реклама

🚤 У Миколаєві розробили новий вид річкових трамваїв «Фарад» — екологічні та економні

«Фарад» — це новий вид річкових трамваїв, що може працювати на сонячній енергії.
Čytaty latynkoju
🚤 У Миколаєві розробили новий вид річкових трамваїв «Фарад» — екологічні та економні
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚤 У Миколаєві розробили новий вид річкових трамваїв «Фарад» — екологічні та економні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Фарад» — це новий вид річкових трамваїв, що може працювати на сонячній енергії.

Річкові трамваї «Фарад» 

Пасажирське судно має електричний двигун, котрий працює завдяки сонячним батареям. Річковий трамвай може працювати у невеликих акваторіях — не глибше 1 метру. Очікується, що скористуватись новим видом екологічного судна можна буде в невеликих затоках та яхт-клубах.

Судно має укріплену конструкцію, що захищає основу річкового трамвая від випадкових пошкоджень, також це надає можливість підходити на піщані берегові лінії. Саме судно важить 2 тонни, а його корисна вантажність складає 3 тонни.

Конструкція катеру «Фарад»

Читайте також: 🚲 У Києві пропонують зробити велосипедно-пішохідний тунель

Палуба простора та повністю трансформується — можна змінювати розташування сидінь та інших речей і приладів у пасажирському відділі. До того ж річковий трамвай має декілька видів змінних тентів, що дозоляє користуватись ним у різну погоду з березня по листопад.

Палуба річкового трамвая

Як зазначають самі розробники, судно може працювати автономно від сонячної енергії протягом 3 годин.

Катер спеціально розробили для використання саме електричної енергії. «Фарад» може розвивати крейсерську швидкість, тобто понад 8 вузлів (15 км/год). А у сонячний день потужність генерації сонячних панелей збільшує автономність катеру з 3 годин в декілька разів. Для цілодобового користування річковим трамваєм, ми плануємо зробити спеціальні зарядні станції, що будуть розташовані вздовж берега.

Розробники річкового трамваю «Фарад»

Також річковий трамваї можна використовувати як мобільну електростанцію, що здатна генерувати майже 5 кВт електроенергії.

Раніше ми вже писали? У київському метрополітені розповіли, коли відкриють метро на Виноградар, як у київському метрополітені розповіли, коли відкриють метро на Виноградар.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...