Реклама

🚲 У Києві пропонують зробити велосипедно-пішохідний тунель

Вже презентували можливий концепт.
Čytaty latynkoju
🚲 У Києві пропонують зробити велосипедно-пішохідний тунель
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚲 У Києві пропонують зробити велосипедно-пішохідний тунель
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже презентували можливий концепт.

Основна ідея проєкту полягає у переоблаштуванні сходів існуючого підземного пішохідного тунелю — на проспекті Степана Бандери. Наразі на проспекті триває активна фаза капітального ремонту, в ході якого з’явиться і велосипедна інфраструктура.

Що було раніше

Перші тунелі на проспекті Степана Бандери з’явились протягом будівництва дороги до Північного мосту, тобто аж в 1973-1975 роках. З тих часів тунелі вже є повністю непридатними для користування — биті сходи та пласкі гранітні пандуси, що не відповідають нормам інклюзивності.

Перехід на проспекті Степана Бандери

Таку проблему можна побачити по всьому місту, але саме на проспекті тунелі знаходяться у критичному стані, через що вони є майже «мертвими».

Що пропонують

Основною ідеєю проєкту є переоблаштування сходів у пологий пандус. Згідно з Державних будівельних норм, уклон планується зробити у 8%. Довжина проєктного вело-пішохідного пандусу складає 50 метрів, а ширина 6 метрів.

Саму доріжку розділять на дві частини — пішохідну та велосипедну. Пішохідна частина складатиме 3 метри, а велосипедна доріжка 2,5 метри. Інші 0,5 метри складатиме зона безпеки вздовж стіни.

Посеред тунелю пропонують влаштувати підвищений пішохідний перехід та перелаштування велосипедної доріжки з одного боку на інший. Таке підвищення дозволить максимально розширити радіус поворотів для велосипедистів та надасть можливість пішоходам перейти з одного кута в інший.

А самі пандуси нададуть можливість маломобільним групам населення безпечно і комфортно перейти на іншу сторону проспекту.

Для матеріалів пішохідного тротуару пропонують обрати безфасковий бруківку, а для велодоріжки — дрібнозернистий асфальт. Згідно з проєктом стіни покриють антивандальним покриттям, що унеможливить нанесення графіті та наклеювання реклами в переході.

Водовідведення спроєктовано таким чином, що вода з пішохідного тротуару стікатиме через нахилений бордюр на велодоріжку, і рухатиметься вздовж борту до решітки дощоприймача.

Ознайомитись з повним ескізом проєкту можна тут.

Також ми раніше писали? У київському метрополітені розповіли, коли відкриють метро на Виноградар, як коли відкриють метро на Виноградар.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...