Реклама

🤔 В Голлівуді розпочався страйк Гільдії кінокакторів вперше з 1980 року

Čytaty latynkoju
🤔 В Голлівуді розпочався страйк Гільдії кінокакторів вперше з 1980 року
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 В Голлівуді розпочався страйк Гільдії кінокакторів вперше з 1980 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Гільдія кіноакторів (SAG-AFTRA) на своїй пресконференції офіційно оголосила про початок страйку членів профспілки. Причиною цьому слугує те, що закінчився термін переговорів між Гільдією кіноакторів (SAG-AFTRA) та голлівудськими студіями, яких представляє AMPTP (Альянс виробників кіно і телебачення), щодо нової угоди.

На пресконференції президентка Гільдії Френ Дрешер сказала, що вона була «шокована» тим, як керівники студій ставляться до акторів.

Я не можу повірити, чесно кажучи, наскільки ми далекі один від одного в багатьох речах. Це огидно. Їм має бути соромно. Вони стоять на неправильному боці історії.

Також вона додала, що актори не можуть продовжувати бути «маргіналізованими, зневаженими та збезчещеними» бізнес-моделлю, яка змінилася через стримінги.

Якщо ми зараз не вистоїмо, ми всі опинимося в біді. Ми всі опинимося під загрозою бути заміненими машинами та великим бізнесом.

Зі свого боку в AMPTP опублікувала свою заяву у відповідь на оголошення страйку. У ній відзначено, що рішення Гільдії «призведе до фінансових труднощів для незліченних тисяч людей, які залежать від індустрії».

AMPTP представила угоду, яка пропонує історичне підвищення заробітної плати та залишкового окладу, значно вищі ліміти на пенсійні та медичні внески, захист прав на прослуховування, скорочені періоди опціонів на серіали, а також новаторську пропозицію щодо штучного інтелекту, яка захищає цифрову подобу акторів для членів SAG-AFTRA. Страйк - це, безумовно, не той результат, на який ми сподівалися, оскільки студії не можуть працювати без виконавців, які оживляють наші телешоу та фільми.

Суть проблем між Гільдією та голлівудськими студіями саме полягає в обговоренні залишкових платежів, підвищенні заробітної плати та запевненнях щодо можливого використання штучного інтелекту та згенерованих образів акторів. По суті ті ж проблеми з якими стикнулися й сценаристи, які теж вийшли на страйк ще у травні.

Додамо, що це буде перший випадок з 1960 року, коли сценаристи та актори страйкують разом. Також це буде загалом перший страйк Гільдії кіноакторів з 1980 року

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...