Реклама

💸 Embracer Group заплатила за права на «Володаря перснів» майже $400 млн

Čytaty latynkoju
wallpapersden.com
💸 Embracer Group заплатила за права на «Володаря перснів» майже $400 млн
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 💸 Embracer Group заплатила за права на «Володаря перснів» майже $400 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Стало відомо скільки заплатила шведська компанія Embracer за права на франшизу «Володар перснів». Угода обійшлась у $396 млн.

Сума в 4,25 млрд шведських крон, або ж $395,6 млн була сплачена за Middle-earth Enterprises. ЇЇ оприлюднили в річному звіті, який подала Embracer.

Угода з Saul Zaentz Company, яка раніше володіла франшизою надала Embracer права на створення кінофільмів, відеоігор, настільних ігор, мерчандайзингу, тематичних парків і театральних постановок, пов’язаних з «Володарем перснів» та «Гоббітом». Окрім цього шведи також отримали відповідні права на інші літературні твори, пов’язані з Середзем’ям.

Додамо, що оприлюднення суми з’явилося всього через кілька днів після того, як Embracer оголосила про реструктуризацію. Внаслідок цього має відбутися скорочення та закриття деяких підрозділів компанії.

Перші зміни впровадять до березня 2024 року. Вони будуть спрямовані на «зменшення витрат по всій групі». Загалом, планують сильно скоротити штат зі співробітників Embracer, яких понад 17 тис. осіб.

Нагадаємо, що на противагу цій сумі, Amazon свого часу заплатила $250 млн лише за права на зйомки «Перснів влади». До того ж Amazon Games також уклала власну угоду з Embracer на розробку та видання нової MMO за мотивами «Володаря перснів».

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...