Реклама

😲 Embracer зробить реструктуризацію та звільнить багатьох розробників

Čytaty latynkoju
Embracer
😲 Embracer зробить реструктуризацію та звільнить багатьох розробників
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😲 Embracer зробить реструктуризацію та звільнить багатьох розробників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Embracer Group оголосила про програму повної реструктуризації, яка призведе до закриття студій, скасування проєктів та звільнень розробників.

Нагадаємо, холдинг Embracer володіє такими популярними франшизами, як Tomb Rider, Saints Row, Borderlands, «Володар перснів» тощо. Також Embracer володіє українською студією 4A Games. Сьогодні ж шведська компанія оголосила про реструктуризацію.

Перші зміни впровадять до березня 2024 року. Вони будуть спрямовані на «зменшення витрат по всій групі». Загалом, планують сильно скоротити штат зі співробітників Embracer, яких понад 17 тис. осіб.

Керівник Embracer Ларс Вінгефорс зазначив, що холдинг планує також закрити деякі студії та припинити розробку деяких нових проєктів. Вінгефорс також розповів, що поки що рано казати, кого саме торкнеться скорочення.

Ми також плануємо зменшити витрати, не пов’язані з розробкою. Також ми зменшимо публікацію сторонніх розробників і приділимо більше уваги внутрішній інтелектуальній власності та збільшимо зовнішнє фінансування великобюджетних ігор.

Ларс Вінгефорс, керівник Embracer

Також Embracer перестане поглинати інші проєкти та планує зосередитися на вже наявних студіях та франшизах — тих, що залишаться після реструктуризації.

Як зазначає Eurogamer, причин для реструктуризації компанії декілька. Серед них провальний перезапуск Saints Row та зрив нерозкритої угоди на $2 млрд, що призвело до різкого падіння акцій Embracer на 40%.

Своєю чергою розробник Tomb Raider, студія Crystal Dynamics, заявила, може уникнути реструктуризації та продовжить розробляти нову гру у співпраці з Amazon Games.

Раніше ми розповідали, що Square Enix продала Embracer Group низку своїх ігрових студій, а також права на окремі ігрові франшизи за 300 мільйонів доларів США.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...