Реклама

💰 Права на фільми та ігри за «Володарем кілець» та «Гобітом» виставлять на продаж за $2 млрд

Čytaty latynkoju
💰 Права на фільми та ігри за «Володарем кілець» та «Гобітом» виставлять на продаж за $2 млрд
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 💰 Права на фільми та ігри за «Володарем кілець» та «Гобітом» виставлять на продаж за $2 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Куплені у 1976 році за $15 млн права на твори Джона Р. Р. Толкіна планує продати компанія Saul Zaentz Co. за суму, близьку до $2 млрд, повідомляє Variety. Права охоплюватимуть ліцензію на випуск фільмів, комп’ютерних та настільних ігор, тематичну фанатську продукцію та парки розваг.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Джерела Variety повідомляють, що основним претендентом на покупку прав стане Amazon, котра вже володіє правами на екранізацію серіалів, і готує до випуску серіал «Володар кілець: Персні влади». Компанія отримала права за $250 млн, домовившись напряму зі спадкоємцями Толкіна — в початковій угоді Saul Zaentz Co. ліцензію на виробництво серіалів тривалістю більш як вісім епізодів прописано не було.

Окрім цього, Warner Bros. зберігає деякі права на фільм «Володар кілець» через право власності на New Line Cinema, яка продюсувала трилогію. Saul Zaentz Co. вважає, що права повернулися до неї у 2021 році, оскільки Warner Bros. не займалася виробництвом нових фільмів.

Saul Zaentz Co. вже найняла спеціалістів міжнародного інвестиційного банку ACF — вони займатимуться організацією продажу.

19 грудня 2001 року на екрани вийшла перша частина трилогії «Володар перснів», яку і досі вважають чи не найкращою екранізацією в історії. Наш користувач розповів багато цікаво про написання трилогії та перші спроби її екранізації, а також детально розібрав процес створення фільму.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...