Реклама

🤓 У данському музеї історії запустили український аудіогід

Протягом року мають з'явитись аудіогіди українською й у інших музеях світу.
Čytaty latynkoju
uk.wikipedia.org
🤓 У данському музеї історії запустили український аудіогід
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤓 У данському музеї історії запустили український аудіогід
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Протягом року мають з'явитись аудіогіди українською й у інших музеях світу.

Аудіогід в Данії

Музеї національної історії в замку Фредеріксборг у Данії є однією з найбільших культурних локацій країни й відтепер замок можна відвідати з екскурсією рідною мовою. Це вже 15 україномовний аудіогід, які доступні у музеях світу.

Як зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, запуск україномовного аудіогіда є проявом культурної дипломатії, яка відкриває Україну світу.

Про музей

Замок Фредеріксборг побудували у XVII ст. як резиденція короля Крістіана IV. Це є найбільшим замком епохи Відродження у Скандинавії. З 1671 до 1840 рр. у церкві палацу відбувалися церемонії сходження на престол нових монархів Данії та Норвегії. І вже з 1878 року замок став Музеєм національної історії. Тут зібрано витвори мистецтва, які належали королівській родині.

Аудіогід в Данії

Великий хол замку

Читайте також: 🤔 В Україні з’являться професійні переклади філософських творів — від Аристотеля до Канта

Про гіди українською у музеях

У світі вже частіше почали з’являтись аудіогіди українською мовою у музеях світу. Наприклад, дізнатись про мистецтво рідною мовою вже можна у віденській художній галереї Альбертіна? У віденській художній галереї Альбертіна з’явився аудіогід українською мовою, у китайському музеї Ґуґун? У китайському музеї з’явиться аудіогід українською мовою, який також відомий як «Заборонене місто» та одразу у декількох музеях Туреччини? У турецьких музеях з’явились аудіогіди українською мовою.

Протягом цього року з’являться аудіогіди ще в декількох місцях: у Лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, Меморіальному комплексі історії Голокосту — Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...