Реклама

🖼 У віденській художній галереї Альбертіна з’явився аудіогід українською мовою

Проєкт було зроблено за ініціативи Першої леді країни Олени Зеленської.
Čytaty latynkoju
🖼 У віденській художній галереї Альбертіна з’явився аудіогід українською мовою
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🖼 У віденській художній галереї Альбертіна з’явився аудіогід українською мовою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проєкт було зроблено за ініціативи Першої леді країни Олени Зеленської.

Аудіогід українською в галереї Альбертіна

Відтепер українські туристи та українці, що живуть в Австрії, можуть відвідати одну з найбільших галереї країни та ознайомитись з її експонатами українською мовою.

Рідною мовою можна почути історію створення та цікаві подробиці про шедеври світового класичного модерну з музейних експозицій «Від Моне до Пікассо», у які входять твори Моне, Ренуара, Тулуз-Лотрека, Сіньяка, Матісса, Мунка, Пікассо, Модільяні, Шагала, Малевича, Кокошки та інших.

Українською також можна прослухати екскурсію парадними залами палацу, побудованого у стилі класицизму, який відтворює культуру епохи Габсбургів.

Читайте також: 🤓 У Києві планують випустити збірку поезій, присвячених метро — як долучитись до проєкту

Перекладений спеціально для українців аудіогід буде доступний і для запланованої на кінець серпня виставки творів з приватної колекції французького модерну Ханлозера, на якій будуть представлені роботи Ван Гога, Сезанна, Годлера.

На початку реалізації проєкту звернулись до найпопулярніших світових музеїв та пам’яток архітектури. Однією з найперших відгукнулася Альбертіна. Робота з перекладу та звукозапису для віденської галереї тривала чотири місяці.

Хочу підкреслити, що співпраця з Україною надзвичайно важлива для нас. Альбертіну відвідують багато українців, і, звичайно, вони хочуть краще зрозуміти та більше дізнатися про витвори мистецтва, представлені в нашому музеї. І ми дуже щасливі, що нам вдалося додати до нашої системи аудіогід українською.

Професор Клаус Альбрехт Шрьодер, Генеральний директор музею Альбертіна

Також вже закінчується звукозапис екскурсії українською для Латвійського національного художнього музею, готується ще декілька перекладів і паралельно тривають перемовини з музеями.

Раніше ми вже писали?? Є різниця! Чому мова має значення навіть у TikTok (експеримент редакції), чому мова має значення навіть у TikTok (експеримент редакції).

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...