Реклама

😊 Дослідження: можливо навчитись бути щасливим — як саме

Аби стати щасливим треба робити одне — навчатись.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😊 Дослідження: можливо навчитись бути щасливим — як саме
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😊 Дослідження: можливо навчитись бути щасливим — як саме
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Аби стати щасливим треба робити одне — навчатись.

Як стати щасливим

Щастя є предметом дослідження багатьох науковців. Деякі вважають, що щастя це щось абстрактне, що неможливо вимріяти, інші ж гадають, що це те, що можна вивчити та навіть викладати.

Вчені з Університету Тренто дотримуються другої думки та навіть довели, що щастя можна здобути за допомогою навчання. Науковці створили спеціальну навчальну програму, яка тривала дев’ять місяців. Добровольці відвідували теоретичні та практичні заняття, де викладали щастя.

Перед початком експерименту волонтери повинні були пройти анкетування щодо свого рівня щастя.

Теорія навчання складалась з поняття того, що таке емоції та які вони бувають. Також на курсах пояснювали що таке стрес, депресія, тривога та інші негативні явища. На практиці волонтери досліджували філософські практики буддистів та інших вправ, що повинні покращувати самопочуття — медитації, релаксації тощо.

Читайте також: 😁 Дослідження: українці, віком 35-44 років, є найщасливішими

Виявилось, що вже наприкінці навчання відбулись суттєві зміни у психологічному благополуччі досліджуваних.

Багато з них зазначило, що їхній рівень тривоги та стресу зменшився й вони почали значно менше гніватись на інших. Також волонтери зазначили, що завдяки курсу вони менше турбуються про незначні речі й негативно мислять.

Наразі ще не має у вільному доступі саме цього курсу, однак раніше Єльський університет надавав доступ до свого найпопулярнішого курсу — «Як стати щасливим»? Єльський університет надав безкоштовний доступ до свого найпопулярнішого курсу — «Як стати щасливим».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...