Реклама

🤑 Науковці виявили, що все ж можна придбати щастя за гроші — менше тривоги

Раніше науковці довгий час думали, що є певна межа для щастя — $75 000 на рік.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤑 Науковці виявили, що все ж можна придбати щастя за гроші — менше тривоги
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤑 Науковці виявили, що все ж можна придбати щастя за гроші — менше тривоги
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше науковці довгий час думали, що є певна межа для щастя — $75 000 на рік.

Чи щастя в грошах?

Вортонська школа бізнесу провела дослідження, яке виявило, що чим більше грошей на рахунку, тим щасливіша людина. Спочатку може здатися, що це цілком передбачувано, однак протягом більш ніж 10 років науковці думали інакше.

У 2010 році лауреати Нобелівської премії з економіки Даніел Канеман і Ангус Дітон визначили суму, після якої гроші вже не приносять щастя — $75 000 на рік або ж $6 250 на місяць. Однак, якщо зарплатня становить менше цієї суми, то це не означає, що людина не щаслива просто вона має більше турбот у житті.

Ця сума довгий час вважалась «порогом щастя», оскільки щомісячний дохід напряму відповідав за турботи людей. Якщо дохід становив більш ніж $6 250 на місяць, то й всі проблеми здавались не такими важливими.

Порогу для щастя немає

Втім, Метью Кіллінгсворт, старший науковий співробітник Вортонської школи бізнесу спростував твердження того, що $75 000 на рік дозволяють досягнути щастя. Він провів дослідження, у якому брали участь 33 тисяч американців.

Читайте також: 😌 Винайшли мозковий імплант, що успішно бореться із депресією

За допомогою спеціального застосунку волонтери декілька разів на день визначали, чи задоволені своїм життям та наскільки.

Відповіді респондентів могли змінюватись декілька разів на день. Науковець розрахував середній рівень добробуту та проаналізував його відповідно до заробітку.

Згідно з дослідженням, немає певної точки чи порогу доходу, після якого людина може відчувати «стале щастя». Зарплатня відповідає за добробут, який своєю чергою може формувати щастя.

Крім того, це дає свободу людям — вони можуть займатись тим, що вони хочуть, а не тим, що потрібно. Така задоволеність вибором зменшує рівень стресу та тривоги, оскільки люди самостійно обирають, що їм потрібно. За словами дослідника, гроші можуть суттєво вплинути на рівень щастя людини, однак це лише один із багатьох факторів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...