Реклама

🤩 У Флоренції встановили пам’ятник Шевченку — подарунок Києва

Пам'ятник встановили спеціально на день народження Кобзаря.
Čytaty latynkoju
twitter.com
🤩 У Флоренції встановили пам’ятник Шевченку — подарунок Києва
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🤩 У Флоренції встановили пам’ятник Шевченку — подарунок Києва
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пам'ятник встановили спеціально на день народження Кобзаря.

Пам’ятник Шевченку у Флоренції

Сьогодні, 9 березня, відзначають день народження видатного українського письменника, поета та художника Тараса Шевченка, цей день також називають «Шевченківським днем». На честь свята у Флоренції встановили пам’ятник митця.

Скульптуру створили з бронзи коштом меценатів, а автором пам’ятника є митець Олег Пінчук. Пам’ятник Шевченку знаходитиметься у самому центрі міста — на території бібліотеки делле Облате. Територія бібліотеки є історичним комплексом XVI століття, а поруч розташований собор Санта Марія дель Фйоре.

Сьогодні — в продовження дружніх відносин та співпраці з мерією і містом Флоренцією — ми маємо передати пам’ятник Тарасові Шевченку нашим італійським друзям. Його встановлять у Флоренції

Віталій Кличко, мер Києва

Крім того, Міністерство закордонних справ України сьогодні підрахувало кількість пам’ятників Шевченку у світі — 99 скульптур письменнику в 44 країнах.

Читайте також: 📚 Оголосили лавреатів «Книжки року 2020» — Жадан, Андрухович, Михеда

А в Україні їхня кількість сягає 1 068 штук.

Раніше ми вже писали?? У Сербії встановили пам’ятник Шевченку — перший у країні про перший пам’ятник Шевченку у Сербії та чому він є особливим.

Також ми вам пропонуємо пройти наш тест «Квантовий стрибок Шевченка»?‍? Тест: Квантовий стрибок Шевченка — знайдіть поета у собі, аби дізнатись, який ви Кобзар. А ще ми вже розповідали, як Шевченка використовують у музиці, фільмах та навіть мемах, з цим можна ознайомитись у нашому матеріалі «Небанальний Шевченко»? Небанальний Шевченко: як великий Кобзар перетворюється на сучасну суперзірку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...