Реклама

📈 Кей-поп гурт BTS став найпродаванішим музичним проєктом у світі за 2020 рік

Ще один рекорд до скарбнички гурту.
Čytaty latynkoju
wallpapercave.com
📈 Кей-поп гурт BTS став найпродаванішим музичним проєктом у світі за 2020 рік
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📈 Кей-поп гурт BTS став найпродаванішим музичним проєктом у світі за 2020 рік
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ще один рекорд до скарбнички гурту.

Успіх BTS

Міжнародна федерація фонографічної індустрії (IFPI) щороку складає рейтинг найпродаваніших музичних проєктів. За 2020 рік цей рейтинг очолив південнокорейський гурт BTS — це перший азійський гурт, який досяг такої популярності навіть попри те, що левова частка пісень виконуються не англійською мовою.

Під час складання рейтингу IFPI рахують усі продажі музикантів — концерти, стріми, мерч та інші джерела прибутку. Варто зазначити, що BTS вже потрапляли до цього рейтингу: у 2018 році вони посіли друге місце, а у 2019 сьоме.

BTS — це глобальне явище, у них був видатний рік. Вони демонструють силу музики, яка приносить радість і щастя людям у всьому світі

Френсіс Мур, генеральна директорка IFPI
Читайте також: 🤘🏻 Netflix створить комедійний фільм про поціновувачів важкої музики

ТОП-10 рейтингу IFPI виглядає таким чином:

  1. BTS
  2. Тейлор Свіфт
  3. Drake
  4. The Weeknd
  5. Billie Eilish
  6. Eminem
  7. Post Malone
  8. Ariana Grande
  9. Jucie WRLD
  10. Justin Bieber

2020 рік став особливо успішним для гурту — їхні альбоми Map of the Soul: 7 і Be неодноразово посідали перші місця у світових музикальних рейтингах.

BTS взагалі є рекордсменами — вони постійно потрапляють до Книги рекордів Гіннесу й досягають нових вершин.

Рекорди BTS

Влітку минулого року гурт провів свій онлайн-концерт, який загалом подивились більш ніж 756 тисяч людей зі 100 країн світу. За приблизними розрахунками реальна кількість таких глядачів могла б зайняти 15 стадіонів одночасно. І це все ще при тому, що це був не безкоштовний концерт — ціна квитку сягала від $25. Наразі цей концерт навіть офіційно занесли до Книги рекордів Гіннесу.

Також BTS належать рекорди за найпродаваніший альбом у Південній Кореї, за найбільше кількість згадувань у Twitter та найшвидший набір мільйона підписників у TikTok.

Така популярність обумовлена активністю шанувальників гурту, які називають себе ARMY — це одне з найбільших угруповань фанатів у світі. ARMY постійно підтримують музикантів та роблять навіть цілі фонди, які збирають кошти на розвиток гурту.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...