Реклама

👽 Науковці знайшли нові ознаки життя на Венері — в атмосфері виявили гліцин

Раніше вчені знайшли інші ознаки життя на Венері — речовину фосфін.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👽 Науковці знайшли нові ознаки життя на Венері — в атмосфері виявили гліцин
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👽 Науковці знайшли нові ознаки життя на Венері — в атмосфері виявили гліцин
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше вчені знайшли інші ознаки життя на Венері — речовину фосфін.

Нові ознаки життя на Венері

Команда індійських астрономів виявила в атмосфері Венери гліцин — найпростішу амінокислоту, яка була однією з перших органічних речовин, що з’явилися на Землі. Вони виявили гліцин за допомогою комплексу радіотелескопів, розташованого у пустелі Атакама в Чилі. Гліцин знайшли в середніх широтах Венери, поряд з екватором, однак на полюсі знайти речовину не вийшло.

Гліцин — це амінокислота, яка допомагає синтезувати білки та інші важливі органічні сполуки. Дослідники зазначають, що цілком імовірно, що на верхніх шарах планети зараз проходить процес зародження життя, як це було на Землі мільярди років тому.

У вересні цього року група вчених з США, Великої Британії та Японії виявили? Вчені знайшли на Венері можливі ознаки позаземного життя (а може й не знайшли) в атмосфері Венери іншу рідкісну речовину — фосфін. Дослідники виявили знахідку в проміжках 51 та 62 кілометрів, оскільки там значно нижча температура планети й не має сильного впливу сонячної радіації.

Фосфін на Венері

Фосфін — це прозорий отруйний газ, який на Землі виробляється лише в незначних кількостях після виверження вулканів, ударів блискавок та інших природних явищ. Також цей газ виробляється внаслідок процесів життєдіяльності мікроорганізмів — саме це й припустили вчені, тому що на Венері вони знайшли надзвичайну кількість фосфіну.

Читайте також: ☄️ «Зоряні війни»: анонсували першу в історії місію захисту Землі від астероїдів

Наразі ще немає точного підтвердження походження такої великої кількості газу в одному місці. Але є два варіанти того, як він міг там утворитись:

  • внаслідок ще невідомої вченим природньої діяльності на Венері
  • через життєдіяльність мікроорганізмів у атмосфері планети

Гліцин та фосфін — це головні ознаки життя на Венері. Однак у Universe Today зазначили, що аби остаточно підтвердити наявність гліцину в атмосфері, необхідно відправити на планету космічні апарати. Якщо теорія знайде своє підтвердження, то все одно це будуть лише невеликі живі мікроорганізми, оскільки температура в їх місцеперебуванні й так значно перевищує можливу межу.

Також ми вже раніше писали? Вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо, як вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...