Реклама

🦍 Вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо

Це може вплинути на знання шляхів імміграції древніх предків людей.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🦍 Вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦍 Вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це може вплинути на знання шляхів імміграції древніх предків людей.

Новий вид приматів

Американські палеонтологи виявили на півночі Індії зуб віком близько 13 мільйонів років. Вивчивши його, вчені зрозуміли, що вони знайшли залишки одного з найдавніших видів гібонів.

Зуб знайшли ще у 2015 році неподалік індійського міста Рамнагар. Знахідку виявили випадково, один вчений з групи дослідників помітив щось блискуче у купі бруду, під час того як інші науковці підіймались на пагорб. Ця блискуча річ і була зубом прадавнього виду мавп.

Однак лише через п’ять років вчені змогли дослідити свою знахідку. Зуб відсканували та проаналізували за допомогою комп’ютерної томографії, порівнюючи з іншими зразками зубів живих та вже зниклих приматів.

Ми одразу зрозуміли, що це зуб примата, але він не був схожий на зуби жодної з відомих нам мавп. Знахідка виявилась дуже давньою — їй приблизно 12,5-13,8 мільйонів років.

Читайте також: Як я зробив тест ДНК і дізнався, що на 4% неандерталець

Як виявилось, це були залишки цілком нового, ще раніше невідомого виду приматів, який назвали на честь місця, де знайшли зуб — Kapi ramnagarensis.

Врешті палеонтологи визначили, що це прямий нащадок гібонів.

Проте найцікавіше у цій знахідці те, що це може цілком змінити теорію еволюції приматів та траєкторію їх шляхів еміграції, оскільки залишки знаходяться значно далі від вже відомих місць перебування приматів.

Теоретичне пересування приматів

Також це може вплинути на знання шляхів імміграції древніх предків людей — є шанс того, що це дозволить знайти нову частину історії з життя первісних людей та їх перехід з Африки до Азії.

Раніше ми вже писали?‍♂️ Вчені змогли оживити мозок мертвої свині — чи можливе безсмертя?, як вчені змогли оживити мозок мертвої свині — чи можливе безсмертя?

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...