Реклама

🌊 Єврокомісія профінансує кліматично нейтральні міста та підтримає здорові океани

Загалом планують виділити кошти на п'ять головних сфер.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌊 Єврокомісія профінансує кліматично нейтральні міста та підтримає здорові океани
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌊 Єврокомісія профінансує кліматично нейтральні міста та підтримає здорові океани
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Загалом планують виділити кошти на п'ять головних сфер.

Єврокомісія та плани на майбутнє

У рамках програми Horizon Europe Єврокомісія планує фінансово підтримати створення кліматично нейтральних міст, здорових океанів, морів і внутрішніх вод, чистих ґрунтів і їжі, а також розвивати дослідження у сфері адаптації до змін клімату та боротьби з раком.

Очікується, що програму реалізують протягом 2021-2027 років.

Першочергово планують створити план — місії для дослідників, згідно з якими дотримуватимуться ідей проєкту. У перші два тижні вересня мешканці Європейського Союзу можуть запропонувати свої ідеї для формулювання місій. Усі ідеї розглянуть профільні фахівці й вже наприкінці року оголосять остаточний перелік дій у певних сферах.

До цього Єврокомісія запускала науково-інноваційну програму Horizon Europe 2014-2020, у ході якої профінансували дослідницькі проєкти покликані стабілізувати клімат та знайти нові методи зменшення вуглецевого сліду.

Екологічні проєкти та повний перехід на зелену енергетику є одними з цілей ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Також ми вже раніше писали? Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років, як виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...