Реклама

🔌 Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років

Разом з цим різко впав видобуток вугілля по всьому світові.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🔌 Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🔌 Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Разом з цим різко впав видобуток вугілля по всьому світові.

Виробництво відновлювальної енергії в світі

В Bloomberg проаналізували дослідження американської аналітичної групи Ember, згідно з яким у першій половині цього року відновлювальна енергетика склала майже 10% від загальної кількості виробленої енергії.

Попит на зелений вид енергетики зростає щороку. Особливо це стало відчутно під час карантину через пандемію COVID-19 у світі. Через глобальну самоізоляцію та скорочення виробництва заводів відбулося скорочення споживання електроенергії, але рівень виробництва відновлювальної енергетики зріс в загальному балансі.

Збільшення попиту на відновлювальну енергію

Читайте також: 💸 Green Deal: Інноваційна рада Європи виділила €307 млн на екологічні стартапи

Дослідження провела аналітична група, Ember проаналізувавши виробництво енергії в 48 країнах, що відповідає 83% світової електроенергії.

Дані показали, що у першій половині цього року кількість відновлювальної енергії збільшилась на 14% у порівнянні з минулим роком. І це все попри загальне зменшення попиту електроенергію на 3% через кризу у світі.

Водночас, коли по всьому світові збільшувалась кількість вітрогенераторів та сонячних батарей, різко зменшився попит на вугілля та викопне паливо. Найбільше скорочення відбулося у Західній Європі.

Зменшення видобутку вугілля в світі з 2015 по 2020 рік

Навіть у Китаї, де п’ять років тому 68% загальної енергетики країни базувалась саме на вугіллі, зменшили виробництво до 62%, а 10% від загального виробництва належить саме відновлювальній енергії.

Також аналітична група спрогнозувала, що загальне споживання вугілля повинно впасти на більш ніж 79% до 2030 року, тобто, приблизно на 13% щорічно.

Використання зеленої енергії та повний перехід на неї є головною метою ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Згідно з дослідженням, попит на електроенергію в ЄС загалом у 2020 році знизився на 7% через економічні негаразди, спричинені пандемією. Виробництво енергії на викопному паливі за перше півріччя впало на 18%. Натомість, виробництво «зеленої» енергії збільшилось на 11%.

При загальному зменшенні попиту на електроенергію відбулося збільшення виробництва вітрових та сонячних станцій. Окрім того, збільшилось використання гідроенергетики на півдні та півночі Європи. У багатьох регіонах відновлювальна енергія наразі є в пріоритеті.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...