Реклама

🧐 Ukrainian Live Classic: у Львові розробляють мобільний застосунок з українською класичною музикою

Очікується, що перша публічна презентація відбудеться вже цієї осені — у жовтні.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧐 Ukrainian Live Classic: у Львові розробляють мобільний застосунок з українською класичною музикою
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🧐 Ukrainian Live Classic: у Львові розробляють мобільний застосунок з українською класичною музикою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що перша публічна презентація відбудеться вже цієї осені — у жовтні.

Ukrainian Live Classic

Музична агенція Collegium Management та Львівський органний зал за підтримки Українського культурного фонду розпочали розробку першого мобільного застосунку з українською класичною музикою.

Програма матиме найкращі та найцікавіші зразки української класики, які будуть доступними безкоштовно для слухачів зі всього світу.

Директор музичної агенції Collegium Management, співдиректор Львівського органного залу Тарас Демко зазначив, що минулого року він з однодумцями реалізували проєкт промоції української класичної музики Ukrainian Live. У проєкті брали участь музиканти зі всієї країни, а програма заходу складалась з невідомих творів визначних українських композиторів, що з тих чи інших причин виявилися забутими.

Справа в тому, що в Україні немає платформи, яка давала б можливість цю класику цільово слухати та водночас отримувати докладну і структуровану інформацію на тему. Формат YouTube чи Spotify — трохи не те, отож вирішили створити власне — українське — місце для медитації: Ukrainian Live Classic - дуже сучасне і зручне в користуванні.

Тарас Демко, Директор музичної агенції Collegium Management, співдиректор Львівського органного залу

Презентацію мобільного застосунку Ukrainian Live Classic запланували на 15 жовтня. На заході виконають симфонію №1 першої української професійної жінки-композиторки Стефанії Туркевич.

 

За допомогою програми Ukrainian Live Classic можна буде дізнатись особливості жанрів та стилів української класичної музики, зокрема, можна буде отримати інформацію про український сентименталізм та його вплив на світову культуру.

Також організатори повідомили про збір записів невідомої української класики серед виконавців. До ініціативи вже долучились Львівська національна філармонія, хорові капели «Думка», «Дударик» та інші.

Усі професійні записи викладатимуться винятково з дотриманням авторських прав.

Ми хочемо показати, що українська класика може задавати тон. Що з якісною і багато в чому несподіваною музикою і жити цікавіше та легше. Що класика без рамок — це справжня насолода і драйв.

Тарас Демко, Директор музичної агенції Collegium Management, співдиректор Львівського органного залу
Читайте також: 🎶 Spotify запустили в Україні — в чому особливість сервісу та які тарифи

У застосунку Ukrainian Live Classic можна буде слухати аудіо в якості 320 кбіт/сек та переглядати відео з якістю 1080 HD. Можна буде обирати певного композитора чи слухати плейлисти під ваш настрій. Окрім того, треки будуть розділені відповідно до хронології та жанром.

До того ж програма зможе транслювати відео на smart TV завдяки функції cast.

Застосунок не матиме реклами та буде цілком безкоштовним. Монетизація програми буде здійснюватися через донейти.

Раніше ми вже писали:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...