Реклама

🔋 Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії

Японська компанія Panasonic розробила новий вид акумуляторів з меншим вмістом кобальту — одного з найдорожчих металів в акумуляторах електромобілів.
Čytaty latynkoju
🔋 Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔋 Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Японська компанія Panasonic розробила новий вид акумуляторів з меншим вмістом кобальту — одного з найдорожчих металів в акумуляторах електромобілів.

Новий акумулятор Tesla

Як повідомляє TechCrunch, японська компанія Panasonic розробила новий вид акумуляторів з меншим вмістом кобальту — одного з найдорожчих металів в батареях електромобілів.

Зменшення використання кобальту також дозволяє збільшити загальну щільність батарей акумуляторів на 5% в літій-іонних елементах «2170».  Саме ці елементи використовує компанія Tesla для розробки своїх елетрокарів. У Panasonic вже зазначили, що компанія модернізує тринадцять виробничих ліній до вересня 2020 року. Загальна потужність батарей зросте до 35 гігават-годин на рік.

Окрім того, компанія планує загалом відмовитись від використання кобальту, а протягом наступних п’яти років Panasonic збільшить ємність літій-іонних осередків на 20%.

Нещодавно постачальник  акумуляторів для Volkswagen та Tesla компанія Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) повідомила? Tesla може отримати батареї з покращеним терміном експлуатації — у два рази, що збільшила терміни роботи батареї для машин з восьми до 16 років.

Батареї від CATL

У компанії вже зазначили, що вони вже готові почати виробництво нових акумуляторів, проте вони зможуть працювати за збільшеним терміном лише за умови пробігу 2 мільйони кілометрів. Повідомляє Bloomberg.

Наразі в автівках використовують акумулятори, що можуть працювати лише вісім років та передбачені лише на 94 тисячі кілометрів використання.

Читайте також: 🚙 Автопілот Tesla врятував 8 людей від падіння дерева

Акумулятори CATL призначені для седанів моделі 3, що випускаються на величезному новому заводі Tesla під Шанхаєм, який почав постачання приблизно на початку цього року.

Китайська компанія CATL тривалий час займалася розробкою проєкту, який дозволив би підвищити ємність і безпеку батарей, в яких відсутній дорогий кобальт

Саме тому Tesla домовляється з CATL про постачання акумуляторів, в яких немає кобальту. Ці акумулятори будуть використовуватися в електромобілях, вироблених в Китаї.

Відмова від використання кобальту при розробці акумуляторів для електрокарів може збільшити попит на екологічний вид транспорту, оскільки це може суттєво зменшити вартість на машини Tesla.

Нещодавно в Європі збільшили? У Європі збільшили субсидії на електроавтомобілі — смішна ціна субсидії на електроавтомобілі, що зробило їх доступними майже для кожного — це стало ще одним кроком до глобальних змін та покращення навколишнього середовища для ЄС та проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Нагадаємо також, що Tesla наразі будує завод Gigafactory 4 або Giga Berlin під німецькою столицею. Завод планує почати виробництво наприкінці 2021 року та створюватиме батареї та інші компоненти систем живлення для Tesla Model Y. Як повідомляє Construction Review, будівництво заводу триває у нормальному темпі.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...