Реклама

🚙 У Європі збільшили субсидії на електроавтомобілі — смішна ціна

Під час карантину сильно зменшився попит на електроавтомобілі в Європі, саме тому уряди Франції та Німеччини вирішили простимулювати економічну діяльність в країнах, підвищивши обсяг субсидій на покупку електрокарів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚙 У Європі збільшили субсидії на електроавтомобілі — смішна ціна
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🚙 У Європі збільшили субсидії на електроавтомобілі — смішна ціна
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Під час карантину сильно зменшився попит на електроавтомобілі в Європі, саме тому уряди Франції та Німеччини вирішили простимулювати економічну діяльність в країнах, підвищивши обсяг субсидій на покупку електрокарів.

Збільшення субсидій на електроавтомобілі

У Франції та Німеччині збільшили розміри державних дотацій на покупку електромобілів до 9 000 і 7 000 євро, через що з’явився масовий попит на електроавтівки. Про це повідомляє iТechua.

За допомогою нових субсидій ціна на деякі моделі стала суттєво меншою. У автосалоні Autohaus Koenig можна придбати в лізинг електричний Renault Zoe LIFE ZE 50 за 125 євро на місяць на два роки, а усі інші платежі покриє субсидія від держави.

Іншу версію, Experience ZE 50 R110 можна придбати за 154 євро в місяць, а Intens ZE50 R135 — 163 євро.

Більш ніж 3 тисячі людей відгукнулися на цю пропозицію. Як зазначив керівник відділу продажів електромобілів Autohaus Koenig в Берліні Вольфганг Хубер, в автосалоні не достатньо персоналу, щоб якось впоратись з таким попитом на електроавтомобілі.

Читайте також: 🚙 Автопілот Tesla врятував 8 людей від падіння дерева

Завдяки субсидіям у Франції очікують, що продажі Renault Zoe збільшаться у два рази. А в столиці Нідерландів Амстердамі планують цілком відмовитись від використання звичайних авто з ДВС до 2030 року.

В Німеччині державні дотації збільшили продажі стартапу Carfellows в 10 разів — компанія запропонувала в лізинг електрокар Smart EQ за 10 євро в місяць. Голова компанії Райнер Вестдорп зазначив, що лише за три дні за автівками прийшли тисячі людей, через що тимчасово призупинили прийом заявок.

У травні цього року в Україні зафіксували? В Україні зріс попит на електрокари — NISSAN на першому місці зріст попиту на електроавтомобілі.

Електрокари в Україні

За травень український ринок автомобілів досяг позначки 943 штуки, що рівно на 300 шт. більше, ніж у 2019 році.

З усіх придбаних автомобілів 915 штук це легкові автівки, а решта 28 — комерційні.

Наразі ринок комерційних автомобілів на електротязі складається переважно з імпортних вживаних автівок і не має особливої різноманітності. Як і в 2019 році, найбільшу кількість електроавтівок складають RENAULT Kangoo Z. E., яких було зареєстровано 22 одиниць.

RENAULT Kangoo Z. E.

Найпопулярнішою автівкою серед українців стала NISSAN Leaf. У травні в країні придбали 282 машини. А на другому місці TESLA Model S, її вибрали 136 автомобілістів.

Серед інших автівок можна побачити:

  • TESLA Model 3 — 128 шт.;
  • CHEVROLET Bolt EV — 50 шт.;
  • TESLA Model X- 45 шт.

З початку цього року в Україні поставили на облік 2 690 одиниць електрокарів — 2 548 легкових авто, 141 комерційних та навіть один автобус.

Також ми вже раніше писали? Volkswagen показав нову електронну версію свого легендарного міні-буса, як Volkswagen показав нову електронну версію свого легендарного міні-буса.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...