Реклама

📈 Дослідження: скільки заробляють HR-фахівці в Україні

Профільна освіта, вік роботи, знання мов — ці та інші чинники впливають на особливості роботи ейчарів в країні.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📈 Дослідження: скільки заробляють HR-фахівці в Україні
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📈 Дослідження: скільки заробляють HR-фахівці в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Профільна освіта, вік роботи, знання мов — ці та інші чинники впливають на особливості роботи ейчарів в країні.

HR-фахівці в Україні

Нещодавно кар’єрний портал Happy Monday провів дослідження, яке базується на анонімному онлайн-опитуванні представників сфери з 12 червня по 13 липня цього року.

Більша кількість респондентів з Києва — 59,2 %. Також в дослідженні брали участь працівники з Дніпра, Одеси, Львова, Харкова та інших міст України.

Більшість опитаних склали жінки — 93,4%. Кількість чоловіків в дослідженні становила 6,6%.

В опитуванні брали участь представники з різних напрямів сфери: HR-менеджери, HR-дженералісти, HR-директори, HR-бізнес партнери та інші. Найбільше серед опитуваних було HR-менеджерів — 30,7 %.

Особливості зарплати

На початку роботи спеціаліст може розраховувати на зарплату від 15 000 гривень, через 10 років роботи ця сума може збільшитись втричі. Суттєве підвищення зарплатні може з’явитись вже після п’яти років досвіду та на дев’ятий рік роботи.

 

Окрім того, знання англійської мови значно впливає на заробітну плату — фахівці, які регулярно використовують англійську у своїй роботі, у середньому заробляють у півтора раза більше за колег. А як краще вивчати англійську, читайте у нашому матеріалі? Особистий досвід: чи можна вивчити англійську мову лише за допомогою мобільних застосунків.

 

Найбільше в Україні заробляють ейчари у Києві та Одесі, а найменше — у Львові.

Більшість фахівців HR-сфери не мають профільної вищої освіти, але отримують необхідні знання на короткотермінових курсах, проходять HR-сертифікації тощо.

Більша частина опитаних працює офіційно, приблизно третина робітників оформлені як ФОП. Понад половина отримує зарплату в гривні.

Понад 60% респондентів працюють в IT-сфері, де середня зарплата HR-фахівця становить 30 000 гривень. В інших сферах зарплата нижча — приблизно 20 000 — 25 000 гривень.

Читайте також інші дослідження:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...