Реклама

📊 Дослідження: наскільки доступний швидкісний інтернет в Україні

Це перше в історії України якісне дослідження наявності оптичних мереж у всіх населених пунктах на державному рівні.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📊 Дослідження: наскільки доступний швидкісний інтернет в Україні
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📊 Дослідження: наскільки доступний швидкісний інтернет в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це перше в історії України якісне дослідження наявності оптичних мереж у всіх населених пунктах на державному рівні.

Швидкісний інтернет в Україні

Сьогодні відбувся брифінг, на якому презентували результати дослідження доступу населення до високошвидкісного фіксованого інтернету.

Згідно з дослідженням, понад 4.2 мільйона українців проживають в населених пунктах, де немає жодного провайдера зі швидкісним інтернетом.

Як зазначив заступник міністра цифрової трансформації з розвитку інфраструктури Олександр Шелест, це переважно села. Однак, існує також проблема того, що навіть у тих селах, де є підключення до інтернету, то воно не покриває повністю всі територію, лише частково. Через це суттєво збільшується ціна за інтернет, саме тому більш ніж 1,55 мільйона населення в селах не мають можливості підключитись через високу ціну.

Різниця між регіонами

Наразі 17 тисяч населених пунктів із 28 тисяч не мають підключення до швидкісного інтернету — 65% з них це села та ще 2% це міста.

Згідно з повідомленням керівника експертної групи з розвитку фіксованого широкосмугового інтернету Андрія Набока, середня вартість підключення домогосподарств до оптичного інтернету в Україні складає:

Читайте також: 📱 Дослідження Digital 2020: понад половина людей на планеті користується соцмережами
  • 1 200₴ для міського домогосподарства
  • 1 300₴ для сільського домогосподарства

Також він зазначив, що 18% домогосподарств у селах не мають можливості підключитись до швидкісного інтернету за ціною до 2 500₴.

Олександр Шелест повідомив, що в планах Мінцифри надати 95% мешканцям сільского населення можливість підключення до інтернету швидкістю не менше 100 мб/с. До того ж, 95% закладів соціальної інфраструктури матимуть підключення до швидкісного інтернету.

3.3 мільярда гривень збираються виділити на підключення волоконно-оптичних технологій. Також виділять 2.1 мільярд на побудову локальних мереж та Wi-Fi.

Раніше ми вже писали??‍♂️ Дослідження: третина молоді в Україні вважають, що вони не цікаві інтернет-шахраям, як третина молоді в Україні вважають, що вони не цікаві інтернет-шахраям.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...