Реклама

👄 Picodi підрахували, яку косметику обирають в Україні та світі

Дослідження базується на результатах анкетування, в якому брали участь 9 300 осіб з 44 країн світу в червні 2020 року.
Čytaty latynkoju
Raphael Lovaski
👄 Picodi підрахували, яку косметику обирають в Україні та світі
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👄 Picodi підрахували, яку косметику обирають в Україні та світі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дослідження базується на результатах анкетування, в якому брали участь 9 300 осіб з 44 країн світу в червні 2020 року.

Дослідження Picodi

Згідно із дослідженням, косметички українок є досить об’ємними — в середньому там знаходиться 29 продуктів. При цьому середньостатистична мешканка України витрачає на косметику приблизно 7 200 гривень на рік, а з 29 засобів регулярно використовує тільки 11.

44% опитаних українок купують свою улюблену косметику, коли є знижки, тобто про запас. Купують потрібні косметичні засоби, коли ті закінчуються, 33% жінок, а 23% — коли хочуть.

Більшість опитаних (65%) роблять покупки відповідно до ціни. 50% роблять свій вибір в залежності від складу. Також важливими виявилися особисті переваги (43%) і бренд (36%).

Майже половина опитаних жінок купують косметику вищої цінової категорії час від часу, а 25% не купують ніколи. Ціна також є вирішальним фактором при покупці екокосметики, яка стала дуже популярною в останні роки.

Більшість респонденток зазначили, що купують «зелену» косметику, якщо вважають ціну прийнятною, 24% купують незалежно від вартості й 12% не звертають уваги на екологічний аспект косметичної продукції.

Для багатьох жінок макіяж є невід’ємною частиною ранкових ритуалів. Одна десята опитаних українок взагалі не фарбується.

З тих жінок, які люблять використовувати декоративну косметику, трохи менше половини (44%) фарбуються кожен день. Лише іноді роблять макіяж 51% опитаних, а 5% — лише в особливих випадках.

Серед жінок від 18 до 50 років, 13% витрачають на макіяж менше ніж 5 хвилин в день, 53% — від 5 до 15 хвилин. 34% анкетованих українок готові присвятити мейкапу близько півгодини в день.

Середньостатистична жіноча косметичка має безліч предметів, в тому числі одного і того ж виду. Наприклад, жінки в Україні мають в середньому 6 палеток тіней для повік, 7 лаків для нігтів, 6 помад, 3 олівці для губ, 3 туші для вій і 2 види рум’ян.

В Україні найпопулярнішою декоративною косметикою виявилися: туш для вій, основа під макіяж, олівець для брів, тональний засіб і хайлайтер. В середньому українки витрачають на косметику $270 в рік.

Менше ніж українки на косметику витрачають німкені — 222 $ на рік. Топ-5 найулюбленіших витрат складають: туш для вій, основа під макіяж, помада/блиск для губ, тональний засіб і олівець для брів. Також менше витрачають грошей на косметику жінки в Чехії ($261).

Значно більше коштів витрачають британки ($505 в рік), віддаючи перевагу помадам і блиску для губ. Також більше, ніж українки, на косметику віддають американки ($396), польки ($323) і білоруски ($306).

Чоловіки, перш за все, витрачають на засоби для догляду набагато менше жінок — 3 800 гривень на рік. Втім, потреб у них більш ніж в два рази менше – 12 продуктів, 6 з яких вони використовують постійно.

Читайте також: 🚗 Дослідження: як змінилася поведінка автомобілістів України під час карантину

Лише 56% анкетованих чоловіків купують косметичні засоби самостійно, решта 44% зізналися, що такі покупки робить за них друга половинка або мама.

На відміну від українок, чоловіки зазвичай купують косметику після того, як вона закінчиться (67%). Тільки 24% купують косметичні засоби по акції, а 9% — коли хочуть. Здійснюючи покупки, перш за все чоловіки звертають увагу на бренд і вартість (44% і 43% відповідно). Третина респондентів керуються складом і тільки 4% звертаються за порадою до знайомих.

Українські чоловіки не надто зацікавлені засобами для догляду класу люкс — трохи менше половини опитаних не купують їх, іноді вирішуються на таке придбання 26%, і тільки 25% вибирають завжди. Менше інтересу проявляється до екологічного аспекту — 10% респондентів вибирають екокосметику незалежно від ціни. 43% купують її за прийнятною для себе вартості і 47% не цікавляться «зеленої» косметикою.

Також ми вже раніше писали?? Picodi порахували, скільки грошей витрачають українці під час вагітності та першого року життя — інфографіка, як Picodi порахували, скільки грошей витрачають українці під час вагітності та першого року життя — інфографіка.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...