Реклама

😷 У Харкові запустили платформу, де можна надати допомогу медикам у боротьбі з COVID-19

На сайті Yak.today можна знайти багато інструкцій про те, як можна змайструвати необхідні для медиків вироби на цей час.
Čytaty latynkoju
😷 У Харкові запустили платформу, де можна надати допомогу медикам у боротьбі з COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 У Харкові запустили платформу, де можна надати допомогу медикам у боротьбі з COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На сайті Yak.today можна знайти багато інструкцій про те, як можна змайструвати необхідні для медиків вироби на цей час.

Допомога проти COVID-19

Через спалах вірусу медики відчувають нагальну потребу у деяких необхідних речах, такі як маски та щитки для захисту обличчя.

Раніше ми вже писали? Zara почала робити медичні халати та маски через спалах вірусу COVID-19, як Zara почала виробляти маски та халати, а Christian Dior санітайзери для лікарів. Також ми розповідали??‍? Архітектори розпочали друкувати медичні прилади на 3D-принтері через спалах вірусу COVID-19, як архітектори в США друкували медичні прилади на 3D-принтері.

Схожу ініціативу запустили у Харкові, де тепер є спеціальний сайт, де можна особисто виробити необхідні речі та надати їх до лікарень.

Як повідомляють автори ідеї, мета проєкту полягає в тому, щоб допомогти медичній системі України впоратись із навантаженням у розпал пандемії. На сайті можна знайти креслення та покрокові інструкції виробництва засобів індивідуального захисту.

А самі медики можуть залишити заявку про свої потреби.

В умовах гіпернавантаження швидкість та ефективність роботи медичної команди може залежати від якогось простого гачка, прикрученого у потрібному місці, чи швидкості надягання захисних рукавичок. Ми готові аналізувати такі запити та шукати інженерні рішення

Роман Видро, Співзасновник платформи Yak.today

Розробники повідомляють, що партнерська група волонтерів вже розмістила на сайті інструкцію, виготовила та розвезла у лікарні Харкова понад 450 захисних щитків і планує виготовити загалом не менш як півтори тисячі.

Участь пропонують брати:

  • Людям, у котрих є базові вміння робити щось руками. Щось неважке, наприклад, маску або захисний щиток.
  • Тим, у кого є спеціальне обладнання: 3D-принтер, швейна машинка або інше нескладне устаткування.
  • Власникам різних підприємств, які готові переорієнтувати свої потужності на нові потреби.

На сайті вже можна знайти багато різних інструкцій допомоги лікарям. Наприклад, ви можете зробити каркас захисної маски або ж антисептик у себе вдома.

Приклад каркасу захисної маски

Також на сайті можна залишити своє власне креслення. Перед тим, як його розмістити на сайті, фахівці детально ознайомляться з інструкцією та зможуть покращити її за потреби.

Як зазначають самі розробники, усі креслення та продукти на сайті, не мають сертифікації та не тестовані належним чином, попри те, що медичні консультації щодо цих проєктів проводяться постійно. Тому використання виробів залишається на відповідальності лікаря та вас. 

Раніше ми вже писали? В Україні запустили базу потреб лікарень щодо СOVID-19, як в Україні запустили базу потреб лікарень щодо СOVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...