Реклама

⛓ Нідерланди планують використовувати блокчейн для боротьби з COVID-19

За допомогою блокчейна планують розробити систему доставки ліків та медприладів.
Čytaty latynkoju
⛓ Нідерланди планують використовувати блокчейн для боротьби з COVID-19
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ⛓ Нідерланди планують використовувати блокчейн для боротьби з COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За допомогою блокчейна планують розробити систему доставки ліків та медприладів.

Блокчейн проти COVID-19

Група з 25 технічних компаній Нідерландів запустила проєкт під назвою «Технології проти коронавіруса» (оригінал: Tech against Corona). Мета проєкту підтримати уряд країни за допомогою провідних технологій, однією з котрих став блокчейн.

Компанія TYMLEZ планує запустити систему продажу ліків та медичних приладів на основі блокчейна, а також розробити спеціальну платформу для оцінки попиту на медичне обладнання серед лікарень країни.

Ця система допоможе зупинити надмірно високе ціноутворення на медичні препарати та зробить прозорою кожен етап поставок медичних приладів.

Для реалізації проєкту компанія Cybersprint, котра працює в сфері кібербезпеки, забезпечить обслуговування ряду лікарень, а компанія Taxion, що займається інформаційною безпекою, зробить адміністраційну онлайн-систему для організації постачання необхідних для лікування речей.

В Україні також застосовують??‍? Мінцифра запустить застосунок та челендж проти вірусу COVID-19 технології для боротьби з COVID-19.

Застосунок та челендж від Мінцифри

Як повідомляє віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації України, Михайло Федоров, уряд детально розібрав досвід цифрового запобігання поширення короновірусу від інших країн та відібрав лише найдієвіші методи.

Цифрове запобігання вірусу буде впроваджено в Україні завдяки трьом методам:

  • Спеціальний мобільний застосунок для контролю
  • Челендж #HackCorona
  • Онлайн-платформа послуг бізнесу

Мобільний застосунок для контролю COVID-19

Буде розроблено спеціальний застосунок, що допоможе контролювати дотримання карантину та самоізоляцію. Як зазначається в повідомлені, застосунок не буде слідкувати за громадянами — обов’язковий контроль розповсюджується лише на хворих.

Перевірка самоізоляції буде проводитись через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID.

Окрім того зазначається, що також відбудеться запровадження у застосунку «Дія» можливості моніторингу можливого контакту з хворим.

Також раніше ми писали?Перший онлайн-курс із мобільної грамотності з’явився на платформі Дія.Цифрова освіта, як з’явився перший онлайн-курс із мобільної грамотності з’явився на платформі Дія.Цифрова освіта.

#HackCorona

Серед інших нововведень — це онлайн-челендж HackCorona in Ukraine. Це національний конкурс проєктів/ідей від громадян, спрямованих на боротьбу з епідемією та підтримкою українців під час карантину. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію.

Бюджет на реалізацію збирають від інвесторів, що готові підтримати проєкт, щоб провести його у декілька циклів.

Платформа безкоштовних послуг бізнесу

На сьогоднішній день все більше і більше компаній пропонують безкоштовні послуги для громадян на період карантину.

Онлайн платформа буде містити усі пропозиції на одному ресурсі.

Також ми вже брали інтерв’ю? Як український бізнес адаптовується до умов карантину — Ілля Кенігштейн, Creative States в Іллі Кенінгштейна, про те як український бізнес адаптовується до умов карантину.

Раніше ми вже писали??‍? Prometheus запустив безкоштовний курс про вірус COVID-19, як Prometheus запустив безкоштовний курс про вірус COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...