Реклама

👨🏼‍💻 Мінцифра запустить застосунок та челендж проти вірусу COVID-19

Пандемія змінила звичні уклади життя, а цифрові технології з кожним днем стають все ефективнішими у боротьбі проти спалаху вірусу. 
Čytaty latynkoju
👨🏼‍💻 Мінцифра запустить застосунок та челендж проти вірусу COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👨🏼‍💻 Мінцифра запустить застосунок та челендж проти вірусу COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пандемія змінила звичні уклади життя, а цифрові технології з кожним днем стають все ефективнішими у боротьбі проти спалаху вірусу. 

Цифрове запобігання поширення COVID-19

Як повідомляє віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації України, Михайло Федоров, уряд детально розібрав досвід цифрового запобігання поширення короновірусу від інших країн та відібрав лише найдієвіші методи.

Цифрове запобігання вірусу буде впроваджено в Україні завдяки трьом методам:

  • Спеціальний мобільний застосунок для контролю
  • Челендж #HackCorona
  • Онлайн-платформа послуг бізнесу

Мобільний застосунок для контролю COVID-19

Буде розроблено спеціальний застосунок, що допоможе контролювати дотримання карантину та самоізоляцію. Як зазначається в повідомлені, застосунок не буде слідкувати за громадянами — обов’язковий контроль розповсюджується лише на хворих.

Перевірка самоізоляції буде проводитись через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID.

Також застосунок дає можливість замовляти хворим продукти та ліки онлайн і дозволить повідомляти про стан здоров’я безпосередньо через застосунок.

Окрім того зазначається, що також відбудеться запровадження у застосунку «Дія» можливості моніторингу можливого контакту з хворим.

Ідея полягає у застосування широкої мережі QR-кодів в магазинах, таксі та інших місцях. Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то можна отримати інформацію про можливий контакт з хворим.

Також раніше ми писали?Перший онлайн-курс із мобільної грамотності з’явився на платформі Дія.Цифрова освіта, як з’явився перший онлайн-курс із мобільної грамотності з’явився на платформі Дія.Цифрова освіта.

#HackCorona

Серед інших нововведень — це онлайн-челендж HackCorona in Ukraine. Це національний конкурс проєктів/ідей від громадян, спрямованих на боротьбу з епідемією та підтримкою українців під час карантину. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію.

Бюджет на реалізацію збирають від інвесторів, що готові підтримати проєкт, щоб провести його у декілька циклів.

До журі челенджу увійдуть найкращі українські новатори та представники міжнародних інвестиційних компаній.

Платформа безкоштовних послуг бізнесу

На сьогоднішній день все більше і більше компаній пропонують безкоштовні послуги для громадян на період карантину.

Онлайн платформа буде містити усі пропозиції на одному ресурсі.

Також раніше ми вже брали інтерв’ю? Як український бізнес адаптовується до умов карантину — Ілля Кенігштейн, Creative States в Іллі Кенінгштейна, про те як український бізнес адаптовується до умов карантину.

Окрім того ми писали? Великий гайд: 30 застосунків, сервісів та курсів, які стали безкоштовними на час карантину великий гайд про 30 застосунків, сервісів та курсів, які стали безкоштовними на час карантину.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...