Реклама

НАЗК нагадало, що не можна дарувати держслужбовцям на свята

У Національному агентстві з питань протидії корупції (НАЗК) попередили, що чиновники, які отримають на свято подарунок на суму від 1 921 грн, мають «повернути його Святому Миколаю»
Čytaty latynkoju
НАЗК нагадало, що не можна дарувати держслужбовцям на свята
  1. Головна
  2. Креатив
  3. НАЗК нагадало, що не можна дарувати держслужбовцям на свята
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Національному агентстві з питань протидії корупції (НАЗК) попередили, що чиновники, які отримають на свято подарунок на суму від 1 921 грн, мають «повернути його Святому Миколаю»

Прес-служба НАЗК на своїй Facebook-сторінці опублікувало напівжартівливе звернення до Святого Миколая та «всіх, хто передає через нього привітання суб’єктам декларування».

Які подарунки потрібно декларувати чиновникам

Наводимо текст повідомлення: «Нагадуємо вам, що вашу безмежну щедрість при виборі подарунка особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняним до них особам варто проявляти лише до близьких осіб. В іншому випадку подарунок на суму від 1 921 грн доведеться повернути Святому Миколаю назад. Нагадуємо також про заборону таким особам одержувати подарунки від підлеглих. Тому аби не завдати своїм керівникам зайвого клопоту у вигляді протоколу про адміністративне правопорушення, не спокушайте їх своїми подарунками». Раніше НАЗК зверталося до суб’єктів декларування, щоб ті не забували вносити в декларації дорогі подарунки:

«Знайшовши під подушкою золотий годинник, сумочку від дому Prada або ключ від новенького автомобіля, не забудьте вказати про це у декларації. Якщо Святий Миколай привітав вас на суму, що перевищує 8,81 тис грн, не забудьте вказати його у декларації за 2018 рік. Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані ми чекаємо до 29 грудня від тих, хто у цьому році заслужив винагороду на суму понад 88,1 тис грн». У НАЗК також нагадали, що подарунки у вигляді цінного рухомого майна на суму понад 176,2 тис грн повинно бути вказані у розділі декларації «Цінне рухоме майно».

До слова, матеріал про те, що варто пам’ятати декларанту при заповенні декларації ми публікувалиВ Україні подають електронні декларації на початку цього року.

А ми раніше писали що подарувати на Миколая? Що подарувати на День святого Миколая: ідеї подарунків для сімейного свята дорослим і дітям

Share
Написати коментар
loading...