Реклама

ТОП-10 українських брендів в Instagram

Як виглядає перелік найпопулярніших брендів у Instagram за підсумками I півріччя 2018 року — відповідь на це питання дає дослідження, опубліковане Retailers.ua
Čytaty latynkoju
ТОП-10 українських брендів в Instagram
  1. Головна
  2. Історії
  3. ТОП-10 українських брендів в Instagram
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Як виглядає перелік найпопулярніших брендів у Instagram за підсумками I півріччя 2018 року — відповідь на це питання дає дослідження, опубліковане Retailers.ua

Instagram — популярний сервіс для обміну фотографіями та особистими повідомленнями. Його викупила компанія Facebook ще у 2012 році за $1 млрд. Вкладені кошти сервіс давно «повернув»: у 2018 році бізнесова вартість Instagram склалаОцінка Instagram як бізнесу перевищила $100 млрд $100 млрд і приносить майже 30% чистого доходу від реклами. Instagram зараз є потужним інструментом для просування бренду і навіть ведення бізнесу — саме тому в Україні існують десятки Instagram-магазинів, що торгують різними товарами. Проте не лише малий та середній бізнес звертає свою увагу на можливості Instagram.

Загальна ситуація та показники активності користувачів

У 2018 році Instagram налічує близько 200 млн активних користувачів на місяць. 86% найбільших брендів світу мають свої облікові записи на цій платформі. Серед них 73% публікують хоча би одну фотографію або відео протягом тижня. За інформацією Retailers, бренди із чисельністю читачів понад 100 тис осіб, зросли на 163% за минулі 2 роки.

За даними Hyser, українська аудиторія цієї мережі налічує 7,3 млн користувачів. Ритейлери є одними з активних брендів, котрі просувають свої товари та послуги. Власний рейтинг від видання Retailers.ua спирається на врахування кількості читачів кожного облікового запису та відсоток залученості аудиторії на один пост (так званий ER Post) з 1 червня по 5 липня 2018 року. Коефіцієнт залучення при цьому — це показник, який демонструє співвідношення між кількістю уподобань та коментарів на кожен пост за кількістю передплатників.

ТОП-10 українських ритейлерів в Instagram за кількістю передплатників

Instagram

За отриманими даними лідером є Instagram-акаунт ритейлера косметики NYX Ukraine. Цей обліковий запис має 120 тис читачів. Другу сходинку в рейтингу посідає Watsons Ukraine (104 тис передплатників). Третю позицію займає профіль інтернет-магазину косметики MakeUp (96,1 тис фоловерів). Також до рейтинга було включено:

  • EVA — 68 тис читачів,
  • Rozetka — 65,3 тис читачів,
  • Citrus — 51,7 тис читачів,
  • Yves Rocher Ukraine — 41,7 тис читачів,
  • Brocard — 41,6 тис,
  • Kasta — 34,3 тис користувачів,
  • Allo.ua — 33,8 тис читачів.

ТОП-10 українських брендів в Instagram за рівнем залученості аудиторії на один пост (ER post)

Для підрахунку коефіцієнта автори дослідження скористалися онлайн-сервісом Popsters. При оцінці облікових записів кожного з ритейлерів за цим критерієм лідери помінялися. На першому місці за рівнем залученості аудиторії на кожну публмікацію лідером став ритейлер електроніки «Алло». У цієї компанії показник ER Post склав 4,2%. Далі йдуть облікові записи Yves Rocher Ukraine і Rozetka з однаковим відсотком залученості аудиторії на кожну публікацію — 1,9%. NYX Ukraine має показник ER Post 1,2%, у EVA — 0,5%, у MakeUp — 0,4%, у Watsons — 0,4%, у Brocard — 0,3%.

Instagram

Читайте також: Instagram та Facebook набирають обертів серед українців

Частково автори дослідження з Retailers пояснюють лідерство Allo.ua тим, що у цього облікового запису найменше фоловерів серед усіх учасників ТОП-10. Як правило, у акаунтів з великою кількістю читачів коефіцієнт залучення аудиторії менше. Так, наприклад, у бренда Nike відсоток залученості аудиторії на один пост в Instagram за той же проміжок часу становить 0,4%, а читачів у ритейлера — 78,6 млн.

Раніше ми публікували власне дослідженняЯк виглядає, чим цікавиться та скільки заробляє український YouTube щодо рівня монетизації та найпопулярніших каналів українського сегменту YouTube.

Share
Написати коментар
loading...