Реклама

Post cryptum — канадський майнінґ, валютний поп, Корея під загрозою та токени Telegram

Вже традиційно вівторок — день добірки головних новин зі світу криптовалют за минулі 7 днів
Čytaty latynkoju
Post cryptum — канадський майнінґ, валютний поп, Корея під загрозою та токени Telegram
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum — канадський майнінґ, валютний поп, Корея під загрозою та токени Telegram
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже традиційно вівторок — день добірки головних новин зі світу криптовалют за минулі 7 днів

Попереднього тижня ми писалиPost cryptum — 10 головних новин зі світу криптовалют за 7 днів про те, як криптовалюти відзначали річниці, оновлювали рекордні позначки, стикалися з проблемами та отримували альтернативи для ICO. На часі освіжити свої знання та спрогнозувати, можливо, найближче майбутнє криптосвіту.

У США вирішили законодавчо приборкати blockchain

Сенатор Небраски Керол Блад (Carol Blood) подала на розгляд 3 законопроекти пов’язані з технологією blockchain і криптовалютами. Одна із запропонованих змін вносить поправку до законодавства штату щодо відмивання грошей. Блад вважає за необхідне прописати юридичну базу для відповідних криптовалютних махінацій.

Решта пропозицій стосуються застосування blockchain в урядовій сфері. Сенатор пропонує використовувати технологію для нотаріального завірення документів і встановлення їхніх джерел. Нововведення дозволить внести blockchain і смарт-контракти в Електронний нотаріальний закон і в Єдиний закон про електронні транзакції.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2017 року 4 законопроекти, спрямованих на розвиток криптоспільноти, подав сенатор штату Нью-Йорк.

Фармацевти придумали, як використовувати blockchain для розробки ліків

Фармацевтичні гіганти Pfizer, Amgen і Sanofi застосують blockchain для тестування нових ліків. Представники конкуруючих компаній розповіли, як blockchain допоможе прискорити клінічні випробування медикаментів.

Читайте також: Уряд України схвалив впровадження Blockchain для держреєстрів

Джаядев Тхаккар, глава з інновацій у відділі цифрової медицини Amgen, вважає, що зараз найкращий час для співпраці в фундаментальних питаннях медицини. В останні роки фармацевтика докладає зусиль щодо забезпечення індивідуальних ліків за доступними цінами. Але через урядові регуляції, зростаючу складність досліджень і строгі стандарти, розробка нового препарату займає в середньому 6-7 років. А згідно з інформацією Центру по вивченню розвитку ліків Університету Тафтса, 90% медикаментів не проходять тестування, тому ціна «випробуваного» становить близько $ 2.6 млрд і рідко окупається.

Як повідомили в Pfizer, основна проблема полягає в «фрагментарності даних», які зараз знаходяться переважно в приватних сховищах з обмеженими можливостями поєднання і взаємозамінності. Blockchain дозволить оптимізувати управління даними, скоротивши терміни і вартість випробувань, а також збільшить їхню успішність.

Красиве і корисне: запуск криптовалюти для фотографів

Американська компанія-виробник фотоматеріалів і устаткування для друку Kodak плануєКомпанія Kodak запустить власну криптовалюту для фотографів вже найближчим часом створити власну блокчейн-платформу під назвою KodakOne і свою криптовалюту Kodakcoin. Цікаво, що після оголошення про запуск блокчейн-платформи акції компанії злетіли на 120%.

Швидше за все, на цьому справа не закінчиться, адже ICO KodakOne пройде 31 січня 2018 року. Більшість токенів вже викуплена. Також під час CES-2018 компанія представила пропозицію із майнінґу криптовалюти — проте умови надання устаткування в оренду блоґери розкритикували.

Майнерів кличуть до Канади

Девід Вінсент, директор з розвитку відділу електроенергетики Hydro Quebec, розповів про результати кампанії, запущеної в 2016 році. Вона була націлена на залучення таких техгігантів, як Facebook, Amazon і Microsoft. Їм пропонували побудувати центри обробки даних в канадській провінції з використанням дешевих і відновлюваних ресурсів електроенергії.

Такі перспективи виявилися привабливими і для криптовалютних майнерів. Увага до Квебеку з боку цієї області злетіла за останні 6 місяців. На цей момент 35 майнінгових організацій зацікавлені в підключенні до місцевої енергомережі, що складе 70% сукупної потужності за планом розвитку Hydro Quebec. Девід Вінсент зазначив, що компанія «не звикла до такого попиту».

У Південній Кореї вирішили приборкати Bitcoin

Уряд Південної Кореї повідомив про плани заборонити торгівлю криптовалютою, що штовхнуло вниз ціну Bitcoin і стривожило ринок віртуальних валют, в той час як поліція і податкові органи країни провели обшуки на біржах у зв’язку з підозрами про ухилення від сплати податків. Для повної заборони торгівлі віртуальною валютою необхідно більшість голосів південнокорейського парламенту, і процес прийняття законопроекту може розтягнутися на місяці або навіть роки.

Telegram планує запровадити криптовалюту в месенджері

Також популярний месенджер Telegram✉️ 14 україномовних Telegram-каналів для саморозвитку планує запуск blockchain-платформиTelegram готується до ICO та хоче запровадити свою криптовалюту TON (Telegram Open Network) і власної криптовалюти Gram. ICO, що відбудеться у березні 2018-го, може стати одним із найбільших в історії. В рамках передпродажу планується залучити близько $500 млн, а в ході всього ICO — $3-5 млрд. У месенджері з’явиться електронний гаманець для зберігання коштів в блокчейні TON.

Криптовалюта Ripple забезпечуватиме міжнародні платежі

Американська корпорація MoneyGram, один з найбільших провайдерів міжнародних грошових переказів, уклала партнерську угоду з Ripple, в рамках якого протестує токени XRP для здійснення міжнародних платежів. Згідно з офіційним прес-релізом, MoneyGram протестує можливості сервісу Ripple xRapid для підвищення швидкості і зниження вартості глобальних грошових переказів. У релізі підкреслюється, що комісії Ripple набагато нижче комісій в мережі Bitcoin.

Bitcoin на фінішній прямій

У світі видобутоУ світі видобуто 80% усіх можливих Bitcoin 80% усіх можливих Bitcoin. Майнінґ переходить на завершальну стадію. 13 січня 2018 року стало відомо про нові показники видобутку найвідомішої криптовалюти світу. 13 січня 2018 року число добутих монет криптовалюти Bitcoin склало 16,8 млн одиниць. Для майнінґу залишилося 4,2 млн одиниць криптовалюти.

Дівочий поп-гурт почав оспівувати криптовалюти

В Японії створилиУ світі з’явилася перша поп-група, яка оспівує криптовалюти гурт, учасниці якого оспівують криптовалютні операції і носять костюми найпопулярніших криптовалют. Перший концерт гурту відбуввся минулими вихідними, а оплата за вхід здіснювалася — звісно — за допомогою криптовалют.

Share
Написати коментар
loading...