Реклама

Арештовані активи в Україні продаватимуть через blockchain-платформу

Система електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ» провела перші у світі електронні торги на базі blockchain. Крім того, проект перейменовано на OpenMarket
Čytaty latynkoju
Арештовані активи в Україні продаватимуть через blockchain-платформу
  1. Головна
  2. Новини
  3. Арештовані активи в Україні продаватимуть через blockchain-платформу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Система електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ» провела перші у світі електронні торги на базі blockchain. Крім того, проект перейменовано на OpenMarket

Що зміниться із запровадженням технології blockchain

За словами заступника Міністра юстиції України Сергія Петухова, перехід на blockchain — це ще один крок до того, щоб зробити Систему електронних торгів арештованим майном максимально чесною й безпечною. Інформація про торги буде доступна усім, тож у громадян більше не буде причин боятися можливих маніпуляцій з інформацією. Раніше Мін’юст уклавКонфіскат з блокчейном: в Україні — перший у світі електронний Blockchain-аукціон меморандум з компанією BitFury щодо переводу на нову систему аукціонів платформи СЕТАМ та реєстру нерухомого майна. Мета — збільшити захищеність інформації та права власності у реєстрах.

Генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов у свою чергу зауважив, що blockchain являє собою передову технологію, яка повністю унеможливлює підробку інформації в базах даних і дає можливість обробляти до 1 млрд транзакцій на добу. Детальніше про суть blockchain ви можете прочитати у нашому окремому матеріаліЩо таке blockchain і для чого він потрібен.

Дані, що надходитимуть до нової платформи, зберігатимуться на кількох серверах і буде розміщена на публічному сервері. Таким чином всі зможуть спостерігати за процесом торгів в режимі реального часу без ризику втрати історичних даних. Більше того, перевірити інформацію про кожен крок торгів можна, скопіювавши хеш-код транзакції, а потім вставивши його у відповідне поле на сайті blockchain.gov.ua.

Які можливості несе blockchain для громадян та бізнесу

Представники державних структур кажуть, що серед перспективних напрямків роботи аукціону — відкриття для населення торгів природніми ресурсами, зокрема вугіллям, деревиною, зерном. За словами голови Державного агентства з питань електронного урядування Олександра РиженкаDigital by Default — принципи цифрової економіки, нова технологія зробить аукціони максимально відкритими для громадськості та унеможливить будь-які зловживання під час їх проведення без жодного ризику для їхньої безпеки.

Як зауважив співзасновник компанії BitFuryBitFury досягнула $93 млн виручки Валерій Вавілов, технологія blockchain дає можливість повністю ліквідувати будь-які можливості для маніпулювання даними. Разом з тим, будь-хто з учасників аукціону зможе перевірити, що дані про нього були внесені в базу даних без змін.

Share
Написати коментар
loading...