Реклама

BitFury досягнула $93 млн виручки

Стартап BitFury, заснований мешканцем Латвії Валерієм Вавіловим та українцем Валерієм Небесним 6 років тому, прозвітував про свої фінансові показники. В Україні ця компанія відома тим, що раніше представила blockchain-рішення для урядових платформ роботи з великими обсягами даних
Čytaty latynkoju
BitFury досягнула $93 млн виручки
  1. Головна
  2. Новини
  3. BitFury досягнула $93 млн виручки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Стартап BitFury, заснований мешканцем Латвії Валерієм Вавіловим та українцем Валерієм Небесним 6 років тому, прозвітував про свої фінансові показники. В Україні ця компанія відома тим, що раніше представила blockchain-рішення для урядових платформ роботи з великими обсягами даних

Від самого початку компанія займалася питаннями «видобутку» Bitcoin, однак згодом перейшла на розробку програмних рішень для криптотехнологічних проектів. Згідно з документами, отриманими представниками ресурсу CoinDesk, виручка BitFury за фіскальний 2017 рік склала $93,7 млн — це 70% зростання у порівнянні із 2016 роком. Прибутки до оподаткування та амортизації (EBITDA) сягають $24,7 млн.

Офіси компанії розташовано у кількох країнах, включаючи Нідерланди, США, Китай та Латвію — і загалом компанія залучила понад $100 млн венчурних інвестицій (згідно із тією ж звітністю).

Як заробляє гроші BitFury

На додачу до доходів компанії, отриманої за рахунок плати за транзакції біткоїнів, компанія також вказує загальну суму 500 тис Bitcoin, «сформованих на сьогоднішній день». при поточному курсі в майже $2,6 тис за 1 BTCBTC, ETH, ICO — що це таке і як це пов’язане одне із одним ця сума еквівалентна $13 млрд, отриманих від майнінґу, хоча є інформація, що частина цих криптогрошей була продана.

Щоби мати уявлення про те, як майнінґові операції Bitfury Group співставляються із загальною мережею Bitcoin, CoinDesk наводить такий показник: в березні 2016 року компанія мала 9% від ринку майнерівЧи варто вам ставати майнером?. До числа великих майнерів на ринку криптовалют належать Bitmain із 19% та F2Pool із 12%.

Очікування щодо подальших фінансових показників

До 2021 року Bitfury Group прогнозує, що виручка становитиме $585 млн. З них 52% мають надходити від плати за транзакції та виплат. Очікується, що $217 млн (37%) надійдуть від сторонніх інфраструктурних рішень, включаючи блок для майнінґу Blockbox; а ще 11% від суми складуть послуги для B2B, включаючи нещодавно запущену платформу Enterprise Exonum.

Дистанціювання від майнінґ-індустрії

Щеу  2014 році співзасновник групи Bitfury Group Валерій Вавілов наголошував на тому, що компанія не займається виключно «видобутком» біткоїнів і має плани розвивати програмні сервіси із великою обчислювальною потужністю. З часу того інтерв’ю у 2014 році компанія Bitfury Group зросла до 250 працівників. Наразі ведеться робота над розвитком Глобальної співдружності Blockchain та проведенням Міжнародного саміту Blockchain. Нагадаємо, раніше BitFury посприяла запускуКонфіскат з блокчейном: в Україні — перший у світі електронний Blockchain-аукціон першого у світі аукціону конфіскованих активів на blockchain, який було створено в Україні.

Share
Написати коментар
loading...