Реклама

👩🏻‍⚖️ Актори, що працюють у іграх Electronic Arts, Disney, Take-Two та інших розпочали страйк через ШІ

Čytaty latynkoju
👩🏻‍⚖️ Актори, що працюють у іграх Electronic Arts, Disney, Take-Two та інших розпочали страйк через ШІ
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👩🏻‍⚖️ Актори, що працюють у іграх Electronic Arts, Disney, Take-Two та інших розпочали страйк через ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Члени Гільдії кіноакторів (SAG-AFTRA), що представляє інтереси понад 160 000 професіоналів медіаіндустрії, оголосили про новий страйк. На цей раз припинять роботу на знак протесту актори, які озвучують ігри та/або роблять motion-capture.

Професіонали вимагають вищої платні, кращих умов, а також можливості інформованої згоди на те, щоб компанії використовували штучний інтелект для створення «їхньої подібності». Тобто на основі даних про їхній голос, зовнішність та рухи генерували контент за допомогою ШІ.

Страйк став провалом переговорів, що тривали з листопада 2022 року. Тоді ми писали, що Гільдія кіноакторів проголосувала за дозвіл на страйк в ігровій індустрії. Роботодавці відмовилися запровадити відповідний захист для всіх акторів в області ШІ, за словами організаторів страйку.

Індустрія відеоігор приносить мільярди доларів прибутку щороку. Рушійною силою цього успіху є творчі люди, які розробляють і створюють ці ігри. Відверто кажучи, приголомшливо, що ці студії відеоігор нічого не винесли з уроків минулого року — що наші члени можуть і будуть виступати і вимагати справедливого і рівного ставлення до ШІ, і громадськість нас у цьому підтримує.

Дункан Крабтрі-Айрланд, головний перемовник від страйкарів

Натомість представники компаній, що беруть участь у переговорах, кажуть, що розчаровані зривом угоди, коли вона була близькою до укладення. Там наголошують, що угода «вже розширює значущий захист від ШІ, який включає вимогу згоди та справедливої компенсації для всіх акторів».

Страйк може призвести до суттєвих затримок розробки відеоігор — при тому, що індустрія й так знаходиться в не найкращому стані після хвиль скорочень працівників. Зокрема, аналітики подейкують, що забастовка може зачепити навіть GTA VI, яка запланована до релізу на 2025, і призвести до переносу гри на рік чи більше.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...