Реклама

🤔 У Larian вважають, що «маркетинг мертвий», адже гравці не хочуть бути «обдуреними»

Čytaty latynkoju
🤔 У Larian вважають, що «маркетинг мертвий», адже гравці не хочуть бути «обдуреними»
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 У Larian вважають, що «маркетинг мертвий», адже гравці не хочуть бути «обдуреними»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Голова з питань видавництва у Larian Майкл Даус вчергове розповів, що у студіії вважають, що маркетинг в ігровій індустрії, як явище «мертвий».

Раніше він відзначив, що він наразі не такий ефективний у просуванні ігор. Цього разу він вирішив розвинути свою думку та пояснив, чому так вважає у своїй розмові з PC Gamer.

Маркетинг мертвий. Це дійсно так (…) Він не працює. Раніше у вас був маркетинг, комунікація та PR. Маркетинг був, по суті, теорією роздрібної торгівлі; ви намагалися поставити свою коробку в потрібну точку полиці магазину, і у вас були партнерські стосунки з роздрібними магазинами. Ці трубопроводи зникли. Тепер у вас є інтернет.

(Тепер) гравці просто хочуть, щоб з ними говорили. Вони не хочуть, щоб їх обманювали, вони просто хочуть знати, що ви робите, чому ви це робите і для кого.

Даус також повторив свою думку про те, що найкращий маркетинг для гри це власне зробити гарну гру, яку гравці потім самі розрекламують. Саме це у Larian зрозуміли «на прикладі Baldur’s Gate 3», яку спершу випустили у дочасному доступі і до моменту релізу гра уже була відома серед гравців.

Відповідно випуск ігор у ранньому доступі це можливість для розробників створити «соціальний резонанс» та справити враження на гравців, які й самі зуміють просунути гру. Однак звісно все залежить від самого проєкту та того наскільки він знайде відгук у гравців.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...