Реклама

👀 Ubisoft повідомила, що працює над NEO NPC — персонажами на основі генеративного ШІ

Čytaty latynkoju
👀 Ubisoft повідомила, що працює над NEO NPC — персонажами на основі генеративного ШІ
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👀 Ubisoft повідомила, що працює над NEO NPC — персонажами на основі генеративного ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Ubisoft вирішили не обходити останні тренди з використання штучного інтелекту (ШІ) та повідомили, що компанія веде роботу над створенням нового типу NPC у іграх, які зможуть вести більш глибокі діалоги з гравцями.

Проєкт NEO NPC має на меті використання генеративного ШІ для створення неігрових персонажів, які зможуть підтримувати з вами розмову та створювати відповіді «на льоту» базуючись на попередньо прописаній історії NPC та його особливостях.

Відзначається, що над проєктом наразі веде роботу команда розробників з Ubisoft Paris. Вони послуговуються технологією передачі лицьових анімацій Audio2Face від Nvidia та великою мовною моделлю Inworld.

Завдяки цьому у Ubisoft намагаються досягти того, щоб наративні дизайнери продовжували створювати персонажів, однак завдяки можливостям генеративного ШІ вони відчувалися більш живими.

Водночас розробники також залишать певні бар’єри, які дозволять персонажам не виходити за рамки прописаних ліній, а гравцям своєю чергою вони не дадуть можливість «зламати» NPC некоректними командами.

Такі персонажі будуть обмеженні своєю роллю в історії та арками, які будуть задані наративними дизайнерами.

У Ubisoft також відзначають, ця технологія загалом не призначена для заміни людей, адже вона матиме цінність лише тоді, коли будуть залучені розробники та їхня творчість.

Наразі NEO NPC існує у вигляді прототипу і до його використання у проєктах Ubisoft може пройти ще тривалий час.

Нагадаємо, що раніше у Electronic Arts відзначили, що генеративний ШІ має підвищити ефективність та монетизацію компанії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...