Реклама

🍏 Apple розглядає партнерство з Google для використання Gemini на iPhone — Марк Гурман

Čytaty latynkoju
🍏 Apple розглядає партнерство з Google для використання Gemini на iPhone — Марк Гурман
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🍏 Apple розглядає партнерство з Google для використання Gemini на iPhone — Марк Гурман
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Відомий своєю інсайдерською інформацією стосовно внутрішньої кухні Apple Марк Гурман з Bloomberg поділився черговою порцією чуток стосовно планів компанії.

Цього разу він повідомляє, що у Apple розглядають можливість укладення партнерство з Google, щодо використання її великої мовної моделі (LLM) Gemini у iPhone.

За словами Гурмана наразі між компаніями ведуться «активні переговори про те, щоб дозволити Apple ліцензувати Gemini, набір генеративних моделей штучного інтелекту Google, для забезпечення деяких нових функцій, які з’являться в програмному забезпеченні iPhone цього року». Він також додав, Apple також вела переговори з OpenAI пов’язаної з Microsoft.

Відзначимо, що Gemini позиціюється як найпотужніша модель ШІ від Google з високорозвиненими можливостями мультимодального мислення та оптимізована для трьох різних варіантів використання:

  • Gemini Ultra: Найбільша та найпотужніша модель для надскладних завдань
  • Gemini Pro: Найкраща модель для масштабування широкого спектру завдань
  • Gemini Nano: Найефективніша модель для завдань на пристрої

Саме модель Nano була розроблена спеціально для роботи на смартфонах і до прикладу буде інтегрована в нові телефони Google Pixel. Першим смартфоном з ШІ у серії стане Pixel 8 Pro.

Водночас Гурман додає, що оскільки Apple розглядає угоду з Google щодо Gemini, то це може означати, що компанія поки що «не так далеко просунулася у своїх зусиллях зі створення штучного інтелекту, як дехто сподівався».

Він також відзначає, що якщо угода відбудеться, то вона стане «найгучнішим партнерством Google для Gemini на сьогодні» оскільки «Apple має понад 2 млрд пристроїв в активному використанні, які потенційно можуть стати домівкою для Google Gemini».

Водночас це буде не перша угода між технологічними гігантами. Раніше стало відомо, що Google платить Apple близько $20 млрд на рік, щоб її пошуковик був за замовчуванням на iOS.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...