Реклама

💰 Google платить Apple близько $20 млрд на рік щоб її пошуковик був за замовчуванням на iOS

Čytaty latynkoju
💰 Google платить Apple близько $20 млрд на рік щоб її пошуковик був за замовчуванням на iOS
  1. Головна
  2. Техно
  3. 💰 Google платить Apple близько $20 млрд на рік щоб її пошуковик був за замовчуванням на iOS
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Google доводиться щороку викладати доволі величеньку суму Apple задля того, щоб її пошуковик був за замовчуванням на iOS.

Повідомляється, що в останній записці для інвесторів, яку надала аналітична компанія Bernstein стверджується, що зараз Google доводиться платити за це Apple $18-20 млрд.

Відзначається, що у звіті надано оцінку потенційним наслідкам для Apple від антимонопольного судового процесу проти Google, який триває в США, де якраз розглядається Угода про надання інформаційних послуг (ISA) між Google і Apple, яка використовується як доказ існування монополії ринку пошукових систем.

У звіті зазначено:

Ми вважаємо, що існує ймовірність того, що федеральні суди винесуть рішення проти Google і змусять її розірвати угоду з Apple про пошуковики. За нашими оцінками, щорічні виплати від Google до Apple за ISA становлять $18-20 млрд, що становить 14-16% річного операційного прибутку Apple.

Також Bernstein відзначає, що Google виплачує 22% від свого загального доходу іншим компаніям. Згідно зі звітом частка Apple у цих виплатах, ймовірно, дорівнює близько 40%. Нагадаємо, що раніше Марк Гурман відзначив, що ця сума може бути на рівні $8 млрд.

Також у звіті Bernstein зазначено:

Важливо, що під слідством перебуває Google, а не Apple, і Apple може (теоретично) укласти партнерство з іншою пошуковою системою, яка буде використовуватися за замовчуванням (та/або зберегти угоду з Google за межами США).

Відзначається, що Apple може також просто пропонувати своїм користувачам екран з вибором пошуковика, щоб обійти антимонопольне законодавство та зберегти угоду з Google. Хоча це своєю чергою, як вважають у звіті, також може спонукати компанію до запуску власної пошукової системи.

Тут варто нагадати, що напередодні з’явилась інформація про те, що Apple може готуватися до запуску власного пошуковика на заміну Google. Як відзначив тоді Марк Гурман основним аргументом є те, що, якби Apple запустила власну пошукову систему, то дохід від реклами, який вона могла б генерувати, ймовірно, міг би конкурувати з потоком грошей, що надходить з ринку Apple Watch.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...