Реклама

👀 62% студій використовують ШІ у розробці ігор — звіт Unity

Čytaty latynkoju
👀 62% студій використовують ШІ у розробці ігор — звіт Unity
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👀 62% студій використовують ШІ у розробці ігор — звіт Unity
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Штучний інтелект (ШІ) став останнім трендом, який все більше й більше заражає нові для себе сфери. Не оминув він і ігрову індустрію і як видається з нового звіту Unity використання ШІ ігровими розробниками є доволі масовим.

Повідомляється, що станом на 2024 рік 62% ігрових студій використовують у своїй роботі ШІ на окремих етапах розробки ігор.

Одна з причин використання ШІ згідно зі звітом полягає у тому, що до прикладу у 2022 році середній час запуску ігор становив 218 днів, а зараз це вже 304 дні. Тобто «студії витрачають більше часу на розробку, перш ніж отримати прибуток від своїх інвестицій, і їм потрібно знайти способи швидше вийти на ринок».

Відзначається, що у цьому випадку ШІ покращив їхню роботу у аспекті того, щоб скоротити час на реліз гри.

Щодо етапів на яких розробники дозволяють собі використовувати ШІ, то перше місце посідає покращення анімацій персонажів після чого іде написання коду, або ж пришвидшення цього процесу.

Також ШІ використовують для генерацій рівнів, написання текстів та автоматизованого тестування гри.

68% опитаних розробників використовують ШІ для створення прототипів та прискорення цього процесу.

Також ШІ застосовують для побудови світів. 64% опитаних розробників використовували ШІ для розробки NPC для заселення ігрової мапи.

Нагадаємо, що раніше у Electronic Arts відзначили, що генеративний ШІ має підвищити ефективність та монетизацію компанії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...