Реклама

🤖 Актор озвучки Red Dead Redemption 2 вважає, що ШІ «неминуче» замінить його у професії

Čytaty latynkoju
🤖 Актор озвучки Red Dead Redemption 2 вважає, що ШІ «неминуче» замінить його у професії
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤖 Актор озвучки Red Dead Redemption 2 вважає, що ШІ «неминуче» замінить його у професії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Роджер Кларк, актор, який озвучив та зіграв персонажа Артура Моргана з Red Dead Redemption 2, вважає, що штучний інтелект (ШІ) в майбутньому замінить акторів озвучки у відеоіграх. Водночас він звісно, що не в захваті від такої перспективи.

У своєму інтерв’ю для IGN він розповів, що вважає такий процес «неминучим», хоча додає, що «аудиторія все ще має трохи більше поваги та пошани до людських виступів». Кларк також зауважив, що загалом ШІ можна використовувати як інструмент, що допоможе ігровій індустрії, однак не впевнений до якої міри це має відбуватися.

Що мене не влаштовує, так це коли його використовують для копіювання того, що вже було зроблено раніше. Якщо ви не можете найняти Троя Бейкера і просто купуєте програму з ШІ, щоб він говорив те, що ви хочете, я вважаю це неймовірно аморальним. Але є багато, багато застосувань для ШІ, які, як я знаю, можуть і, ймовірно, допоможуть цій індустрії. Мені боляче це говорити, але я думаю, що це неминуча правда. З егоїстичних міркувань я просто хочу продовжувати працювати, розумієте?

Також Кларк додає, що хай там що, а ШІ все одно наразі може працювати лише з тією інформацією, яку йому дадуть. Саме тут він вважає і є перевага використання справжніх акторів, які можуть створити незабутнього та «живого» персонажа.

Звісно, що яскравим прикладом буде сам Кларк та його робота над Артуром Морганом, яка є однією з родзинок Red Dead Redemption 2.

Також нагадаємо, що раніше ми повідомляли, що у Cyberpunk 2077 використовували ШІ для відтворення голосу одного з акторів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...