Реклама

🤔 У Cyberpunk 2077 використовували ШІ для відтворення голосу актора

Čytaty latynkoju
🤔 У Cyberpunk 2077 використовували ШІ для відтворення голосу актора
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 У Cyberpunk 2077 використовували ШІ для відтворення голосу актора
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Розробка масштабних ігор на кшталт Cyberpunk 2077 потребує залучення не меншої кількості персоналу  відповідального за різноманітні аспекти гри, як ось, наприклад озвучення персонажів.

Відповідно коли підтримка гри та додання до неї нового контенту розтягується на роки це може призводити до того, що не завжди буде можливість звертатися до тих самих акторів.

Як повідомляє Bloomberg, з такою проблемою зіткнулись у CD Projekt RED після того, як один з акторів озвучки Мілогост Речек помер у 2021 році. Він подарував свій голос персонажу Віктора Вектора.

Однак, як відзначає видання, студії вдалося подолати цю неприємну ситуацію за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

У своєму коментарі для Bloomberg CD Projekt RED пояснила, що в процесі розробки польськомовної версії DLC «Ілюзія свободи», вона розглядала кілька варіантів щодо озвучки Вектора.

Студія роздумувала над можливістю заміни Речека та перезапису його реплік у базовій версії гри. Проте, як відзначили у студії, ця ідея була відкинута на користь ШІ, який дозволив зберегти роботу «Речека в грі та віддати належне його чудовому виконанню ролі Віктора Вектора».

Відзначимо, що у цьому процесі розробникам на допомогу прийшла розташована в Україні компанія з програмного забезпечення для клонування голосу Respeecher.

Відзначається, що для того аби відтворити голос Речека CD Projekt Red спочатку найняла нового актора, який записав усі необхідні репліки для «Ілюзії свободи». Після цього українська програма для клонування голосу створила алгоритм, який змінив репліки так, щоб вони звучали як голос Речека.

Варто додати, що у світлі останніх страйків акторів та сценаристів, які виступають за обмеження використання ШІ, розробники відзначили, що відтворення голосу померлого актора відбулося з дозволу сім’ї Речека. За словами керівника з локалізації гри, сини актора були дуже прихильними до такої ідеї.

Нагадаємо, що напередодні CD Projekt Red повідомила, що створює фільм за всесвітом Cyberpunk 2077.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...