Реклама

ℹ️ Команда колишніх розробників Famine Way передала колективне звернення — публікуємо без змін (оновлено коментарем засновника студії)

Čytaty latynkoju
ℹ️ Команда колишніх розробників Famine Way передала колективне звернення — публікуємо без змін (оновлено коментарем засновника студії)
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ℹ️ Команда колишніх розробників Famine Way передала колективне звернення — публікуємо без змін (оновлено коментарем засновника студії)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Напередодні ми повідомляли про конфлікт, що виник між командою розробників гри Famine Way, що працювала в межах студії Stellarium Games, та керівництвом студії в особах Матвія та Соломії Близнюків.

Керівників звинувачували в аб’юзивній робочій атмосфері, а також порушенні обіцянок і домовленостей. Матвій та Соломія, своєю чергою, заперечили звинувачення і надали власний коментар. Деталі ситуації можна дізнатися у попередній публікації.

27 січня до редакції звернулися представники колишніх розробників та передали для публікації колективне звернення, а також деякі матеріали з розробки гри. Ми публікуємо звернення та матеріали без змін, окрім виправлення кількох хибодруків.

***

Колективне звернення на даний момент колишніх розробників проекту Famine Way від студії Stellarium

Проект Famine Way (голодний шлях) може нести загрозу баченню українського народа серед українців та іноземної аудиторії. В розробників даного проекту були суперечки з автором сюжету та головним гейм дизайнером, а саме: Соломією Близнюк, яка входить до керівництва Stellarium на такі теми як: неповнолітність головної героїні, сцени канібалізму, вбивство дітей, переробка гри у жанр хорору та інші чутливі теми, які могли бути використанні іноземними ЗМІ задля нанесення удару по репутації українського народу та держави, особливо в ці важки часи, через які зараз проходить наша держава та народ. Тому розуміючи, що керівництво проекту, а саме Соломія Близнюк та Матвій Близнюк, створило та затвердило ці ідеї і не хотіло йти на відкритий діалог з працівниками, працівники були вимушені покинути проект та задля збереження своєї людяності оголосити про це, щоб не дати проекту зелене світло у даному вигляді. Ми вважаємо, що якщо компанія продовжить роботу над цим проектом Міністерство Культури України має звернути на це увагу. Колектив розробників був зібраний за ідеєю розповсюдження української історії в цифровій сфері та обіцянках керівництва на отриманні коштів з продажів проекту.

Колектив не отримав ніяких контрактів на початку розробки даного проекту хоча наголошував, що вони мають бути. На четвертому місяці розробки проекту отримавши контракти які обмежують здатність колективу впливати на проект з юридичної точки зору, що стало каталізатором і зробило нашим обов’язком звернути на це увагу ЗМІ.

Нажаль деякі люди з колективу обурені цією ситуацією, не розуміючи наслідків та не обговоривши це з людьми, які працювали над цим проектом репрезентували цю ситуацію в публічних сервісах з особистої емоційної точки зору та без необхідної конкретики який ми просимо не сприймати за чисту монету і дивитись на факти. До цього тексту ми додаємо матеріали котрі були створені для проекту під тиском керівництва, а саме Соломії Близнюк та Матвія Близнюк, які були затверджені ними, але не узгодженні з творчим колективом проекту для додання до фінального продукту.

Хочемо наголосити на тому що за ненаявності підписаних документів надаючих право інтелектуальної власності на матеріали створені для проекту Famine Way, ми забороняємо використовувати наші напрацювання компанії Stellarium бо вважаємо їх загрозою для користувачів, та звертаючи увагу на ненадання компанією Stellarium а ні яких попереджень про психологічно загрозливий контент в цьому продукті.

***

Увага! Ці зображення можуть вас шокувати (натисніть на цей напис, щоб відкрити спойлер)

Фрагменти сценарію Famine Way

Посилання на документ зі сценарієм — «Сон Оленки в гостях у Діда Афанаса».

Усі матеріали передані в редакцію командою розробників. 

UPD: Коментар Матвія Близнюка, одного з керівників студії Stellarium Games

Також опубліковано без змін.

Ми зі своєї сторони продовжуємо зберігати повагу до конфіденційності інформації колишніх учасників та їх праці і внеску.

Наш проект Famine Way – не є спекуляцією чи викривленням історії, так як він не позиціонувався, як історична чи навчальна гра. Famine Way – це в першу чергу історія знедоленої дівчинки Олени та лелеки, яка відбувається в жахливих реаліях Голодомору. Всі сцени, які містять потенційно чутливий для гравця контент відповідають віковому рейтингу гри (18+/R)

Якщо в когось склалося хибне враження і звинувачення стосовно сценарію чи інших рішень – це лише частина від нереалізованих напрацювань, які могли як увійти, так і не увійти в фінальну версію гри.

Колишні учасники не являються компетентними лицями в питаннях проекту Famine Way, тому їх коментарі чи думки – це суто суб’єктивне бачення, яке пропущено через персональні емоції та образи.

Ми дякуємо всім колишнім учасникам STELLARIUM.gamimg за їх працю над проектом, але наразі вони над ним більше не працюють – так як прийняли самостійне рішення вийти із команди та припинити працю над проектом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...