Реклама

🧐 Гра в Super Mario Odyssey зменшує симптоми депресії майже на 50% — дослідження

Čytaty latynkoju
🧐 Гра в Super Mario Odyssey зменшує симптоми депресії майже на 50% — дослідження
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🧐 Гра в Super Mario Odyssey зменшує симптоми депресії майже на 50% — дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Німецькі психологи з Боннського університету провели дослідження в результаті якого виявилося, що гра в Super Mario Odyssey зменшує симптоми депресії вдвічі.

Дослідження включало шеститижневе «лікування» за допомогою відеоігор, щоб побачити, чи допомагають вони впоратися з депресивним настроєм, мотивацією до навчання та функціями візуально-просторової пам’яті у людей з великим депресивним розладом. Загалом попередні висновки доволі багатообіцяючі.

В результаті дослідження було виявлено, що у тих учасників, які грали в Super Mario Odyssey спостерігалося значне зменшення симптомів депресії порівняно з учасниками, які використовували когнітивну тренувальну комп’ютерну програму (CogPack) або проходили стандартне лікування цих симптомів.

Також відзначається, що у тих, хто грав у Super Mario Odyssey, також спостерігався вищий рівень мотивації до тренувань. Загалом в першу чергу зазначається позитивний вплив на проблеми з концентрацією уваги, наявність негативних думок та прийняття рішень.

Однак попри доволі цікавий результат варто відзначити той факт, що дослідження проводилося на невеликій вибірці з 46 осіб. Тому серйозні висновки ще рано робити. Як відзначається у самій статті:

З огляду на змішаний і незасліплений характер цього дослідження, результати слід інтерпретувати з обережністю. Необхідні подальші дослідження з більшими вибірками і подальші вимірювання.

Нагадаємо, що Super Mario Odyssey вийшла у 2017 році ексклюзивно на Nintendo Switch. Гру дуже тепло зустріли критики та гравців і вона є одним із тих проєктів, які «продають» цю консоль гравцям.

Нагадаємо, що раніше ми також поділилися результатами нашого опитування «Портрет українського геймера під час повномасштабної війни 2023».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...